Politie Hollands Midden

Gouda - Verkeersveiligheidsactie Plaswijckweg

Gouda, 03-08-2009 o De politie heeft vanaf half juli verschillende verkeerscontroles gehouden op de Plaswijckweg in Gouda.

Deze controles maakten deel uit van de verkeersveiligheidsactie van Politie Gouda op de Plaswijckweg.

In totaal bleken tijdens de controles 75 automobilisten te hard te rijden. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/h. Daarnaast zijn er 13 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, 1 bekeuring voor het rijden met een helm die niet goed is vastgemaakt en 1 bekeuring voor het rijden met een verlopen APK.

Controles op aangeven van wijkbewoners en scholen Aanleiding van de verkeersveiligheidsactie zijn klachten van wijkbewoners en van de scholen aan de Plaswijckweg over gevaarlijke verkeerssituaties doordat er vaak te hard gereden wordt. Ook uit metingen van Politie Hollands Midden is gebleken dat op de Plaswijckweg regelmatig te hard gereden wordt.

Daarom is Politie Hollands Midden een verkeersveiligheidsactie gestart met als doel de snelheden van het verkeer op de Plaswijckweg te verlagen, waardoor het veiliger wordt op de Plaswijckweg. Lagere snelheden zorgen immers aantoonbaar voor minder ongevallen.

Regelmatige snelheidscontroles De politie zal de komende tijd regelmatig blijven controleren op snelheid op de Plaswijckweg, met als doel om het verkeer daar voor voetgangers, schoolgaande kinderen en fietsers veiliger te maken.