Airport Weeze


Passagiercijfers juli 2009: Airport Weeze 83 procent meer passagiers

Airport Weeze heeft met 264.000 passagiers in juli 2009 voor het eerst in haar zesjarig bestaan meer dan een kwart miljoen passagiers in één maand begroet.

Ook de groeicijfers zijn fors: het aantal passagiers is met 83 procent t.o.v. de maand juli in het verleden jaar gegroeid. De groei van januari tot eind juli t.o.v. dezelfde periode vorig jaar bedraagt 61 procent. Bijna 1,3 miljoen passagiers zijn in deze periode van Weeze gestart en geland. In Weeze verwacht men al in augustus het totale resultaat van het voorjaar te bereiken. Directeur Ludger van Bebber verwacht tot eind van dit jaar meer dan 2 miljoen passagiers.

De oorzaak van deze enorme groei is ook in dit jaar te danken aan Europas grootste LowCost Airline Ryanair: momenteel vliegt Ryanair vanaf Weeze met zeven gestationeerde Boeings 737-800 naar 44 bestemmingen in heel Europa. Maar ook de vakantiecharters met Hamburg International, Sky Airlines en Transavia in samenwerking met Nederlandse en Duitse touroperators worden in deze zomer zeer goed geboekt.