Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 03-08-2009

Planten gestolen

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee vrouwen aangehouden omdat ze planten hadden gestolen.

Omstreeks 04.30 uur zagen getuigen op de Hooft Graaflandstraat twee vrouwen lopen die planten uit een tuin hadden gehaald. Agenten gingen ter plaatse en troffen op t Goylaan twee vrouwen aan die beide bloemen en planten in hun handen hadden. Een bewoonster van de Hooft Graaflandstraat deed aangifte en kon direct de planten van haar buren (die op vakantie zijn) weer meenemen. De verdachten, een 41-jarige en 43-jarige vrouw uit Utrecht, zijn aangehouden.

Verdachte skimming aangehouden

UTRECHT In een winkel aan de Steenweg heeft de politie zondagavond 2 augustus een man aangehouden die skim-apparatuur wilde plaatsen.

Beveiligers van de winkel hadden zaterdagochtend 1 augustus gezien dat er twee pinapparaten waren verschoven. Ze bekeken bewakingsbeelden en zagen dat er s nachts met zaklampen in de winkel was geschenen. De beveiliger schakelde de politie in en vertelde dat skimmers zich vermoedelijk s nachts hadden laten insluiten om dan apparatuur te plaatsen. Met die informatie stelde de politie die avond na sluitingstijd een onderzoek in. Een politiehond spoorde een 19-jarige man uit Roemenie op. Hij had zichzelf in de winkel verstopt en naast hem lag skimapparatuur en gereedschap. De man is aangehouden en ingesloten. De apparatuur is in beslag genomen en de politie onderzoekt de zaak verder.

Onder invloed

UTRECHT Op de Verlengde Vleutenseweg heeft de politie maandag 3 augustus een 20-jarige automobilist uit Schoonrewoerd aangehouden. De man werd om 01.40 uur gecontroleerd bij een alcoholcontrole. Hij had gedronken en werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man 600 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

UTRECHT Zondag 2 augustus om heeft de politie op de Vleutenseweg een 37-jarige man uit Algerije aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed onder invloed op een snorfiets, werd gecontroleerd, aangehouden en blies vervolgens op het bureau 490 ug/l. Toen hij gefouilleerd werd, ontdekten de agenten negen wikkels met vermoedelijk cocaïne. De man bleek ook als ongewenst vreemdeling te boek te staan. Hij is in verzekering gesteld.