Stadsdeel Amsterdam Centrum


Boerenmarkt op Haarlemmerplein

3 augustus 2009

Een van de vele markten die Amsterdam rijk is, is de Boerenmarkt op het Haarlemmerplein. Een relatief nieuwe maar nu al succesvolle markt die iedere woensdag tussen 9.00 en 17.00 uur wordt gehouden.

Op deze kleinschalige markt worden sinds 2007 ambachtelijke plattelands-, streek- en versproducten verkocht, die rechtstreeks van de boer of tuinder komen. Het aanbod van biologische producten is tegenwoordig erg in trek. Sinds enkele jaren is er grote vraag naar deze producten. Vooral het jonge publiek heeft de weg gevonden naar deze markt met eerlijke en gezonde voeding.

De boerenmarkt is zeker een bezoekje waard. Regelmatig zijn er proeverijen, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende producten die op de kramen worden verkocht.

Bezoekers
De markt is ooit begonnen op verzoek van de buurt, maar trekt steeds meer bezoekers van buiten het centrum. Deze bezoekers komen af op de hoge kwaliteit van de aangeboden waren. De markt is goed bereikbaar te voet, per fiets of met openbaar vervoer. Het Haarlemmerplein ligt in het verlengde van de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk. Beide straten kenmerken zich door een grote verscheidenheid aan leuke (kleding)boetiekjes en winkels met speciale etenswaren. Ook vind je er een keur aan gezellige eet-, drink en uitgaansgelegenheden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over markten in de binnenstad op: www.centrum.amsterdam.nl > Sport, recreatie en cultuur > Overzicht van markten in de binnenstad.