Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 03-08-2009

Ruzie

IJSSELSTEIN Op zondagmiddag 2 augustus kregen twee mannen ruzie met elkaar.

Rond 15.00 uur kreeg de politie in gebrekkig Engels de melding dat op de Lage Dijk Noord een man door een medebewoner zou zijn neergestoken. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Daar bleek er geen sprake te zijn van een steekpartij en ook niet van een mes. Wel had een 28-jarige IJsselsteinse man ruzie gehad met een 33-jarige huisgenoot, waarbij klappen waren gevallen. De aanleiding was een meningsverschil over geld. Geen van de betrokkenen wenste aangifte te doen. Omdat ook de rust was teruggekeerd, gingen de agenten weg.

Zij waren net de voordeur uitgelopen, toen één van de mannen naar buiten kwam rennen met de mededeling dat de ruzie weer opnieuw was begonnen. Om het één en ander uit te zoeken, namen de agenten beide betrokkenen mee naar het politiebureau. Daar bleek uiteindelijk dat de 33-jarige man zich bij de verbale ruzie met de 28-jarige huisgenoot zo had opgewonden, dat hij hem enkele vuistslagen in het gezicht had gegeven. Het slachtoffer besloot uiteindelijk wel aangifte van mishandeling te doen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker wekt bewoner

IJSSELSTEIN Een inbreker maakte op zondagochtend 2 augustus kennelijk te veel herrie, waardoor hij door de bewoonster werd betrapt. Hij vluchtte.

Rond 06.00 uur werd een 32-jarige bewoonster van een woning aan de Waalsingel wakker van gerommel op de begane grond. Zij liep van de eerste verdieping naar beneden en zag nog net een inbreker de woning uit rennen. Hij bleek onder andere een laptop te hebben gestolen. Agenten gingen ter plaatse en namen de aangifte van de bewoonster op. De inbreker werd niet meer in de omgeving aangetroffen.

Rond 06.45 uur kreeg de politie de melding dat een jongeman op de Madrasstraat aan autoportieren voelde en in tuinen van woningen liep. De melder had het idee dat hij op inbrekerspad was. Agenten gingen ter plaatse en troffen de verdachte, een 20-jarige jongeman uit IJsselstein, op de Madrasstraat aan. Gezien het verhaal van de melder en de inbraak op de Waalsingel (vlak in de buurt), hielden de agenten de verdachte aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.