Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Culemborg 28 juli 2009

Afrikaanse olifant komt naar Nederland

Op maandag 3 augustus 2009 wordt de olifant Lux Temba vanaf de havens in Rotterdam naar bungalowpark de Stille Wille bij Oirschot vervoerd. Deze olifant is door de kunstenaar Andries Botha gemaakt in opdracht van dhr. van der Kamp als aandenken aan zijn overleden echtgenote.

Andries Botha heeft al eerder deze olifanten gemaakt en tentoongesteld tijdens Kunst aan de Kust in Belgie in 2006. Mevr. Van der Kamp had een zeer hechte band met Afrika en voornamelijk met de Afrikaanse olifanten. Dhr. van der Kamp vindt het belangrijk een connectie met dit bijzondere continent te behouden als eerbetoon en aandenken aan zijn vrouw. Hij heeft hiervoor Andries Botha ingeschakeld om een olifant voor hem te maken, met de naam: Lux Temba (vertaling: Lux vrouwelijke olifant)

Allereerst is Lux Temba tentoongesteld in Zuid-Afrika. Nu wordt het lange wachten beloond en krijgt de familie van der Kamp eindelijk 'hun' olifant te zien.

Maandag 3 augustus zal Lux Temba ( 4 x 2,5 x 2 meter) vervoerd worden op een open vrachtwagen. Dit zal een spectaculair gezicht zijn. Vanuit de Pijnakker naar Oirschot in Brabant. Om 09.00 uur zal de vrachtwagen vertrekken en om 11.00 uur in Oirschot aankomen.