ProRail

Persbericht

30-07-2009

Grootschalig onderhoud aan spoorbrug bij Arnhem

Tussen 3 en 10 augustus 2009 werkt ProRail aan het spoor tussen Arnhem, Zetten-Andelst en Nijmegen. In deze periode vindt grootschalig onderhoud aan de spoorbrug over de Rijn bij Arnhem plaats. Daarnaast vernieuwt ProRail op diverse plaatsen op het traject het spoor.

Op de spoorlijn Arnhem â Nijmegen ligt tussen Arnhem en Arnhem-Zuid een dubbelsporige brug over de Rijn. ProRail is als spoorbeheerder verantwoordelijk voor de instandhouding van deze brug. Een groot deel van de houten dwarsliggers (bielzen) vervangen we door een constructie waarbij de spoorstaaf in een bed van rubber is gegoten. Door deze nieuwe constructie worden de trillingen in de brug gereduceerd, waardoor de brug zelf een langere levensduur krijgt. De brug wordt bovendien een stuk stiller.

Gecombineerde werkzaamheden
Omdat door de werkzaamheden aan de spoorbrug het treinverkeer tussen Arnhem, Zetten-Andelst en Nijmegen zeven dagen gestremd is, vinden in die periode op meer locaties werkzaamheden plaats. Deze duren niet allemaal de volledige zeven dagen. Door deze werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren, wordt de overlast voor omwonenden en het treinverkeer beperkt tot een zo kort mogelijke periode.

Locatie Werkzaamheden

Nijmegen Vernieuwen perronbestrating en -keerwanden, vernieuwing van 4 wisselsÂ
Lent Aanleg waterverbinding, inschuiven brugdek fietstunnel Vrouw Udasingel en aanpassen overgangsconstructie Waalbrug Arnhem Gedeeltelijk vernieuwen van de brug over de Rijn in zgn. "stille brugconstructie".
Arnhem-Zuid Verlengen van de perrons
Elst Vernieuwen van drie wissels en aanpassen van overweg Bemmelseweg
Tussen Arnhem, Nijmegen en Zetten-Andelst Verdichten ballastbed Â

Gevolgen voor treinverkeer

Er rijden tussen maandag 3 en zondag 9 augustus geen treinen op het traject tussen Arnhem, Zetten-Andelst en Nijmegen. NS en Syntus zetten snel- en stopbussen in. Reizigers kunnen voor meer informatie, of het downloaden van een folder met omreisadviezen en bustijden, kijken op www.ns.nl en op www.syntus.nl.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.grootschaligonderhoudaanspoorb rugbijarnhem&category=Regionaal]