Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 12.05 uur

Utrecht, 02-08-2009

Rook

WOERDEN Rookontwikkeling leidde op vrijdagmiddag 31 juli naar een hennepkwekerij.

Rond 16.55 uur kregen brandweer en politie de melding van rookontwikkeling bij een pand aan de Touwslagersweg. De brandweer ging het pand in en er hing wel rook, maar er was nergens vuur te zien. Aan de achterkant van het pand zagen zij dat in een aangrenzend pand ook veel rook hing. Dat pand werd eveneens opengebroken en daar bleek de rookontwikeling veel zwaarder te zijn. Er bleek daar brand gewoed te hebben, maar het vuur was weer uitgegaan. In het pand bleek een hennepkwekerij te zijn gevestigd. De ongeveer 350 planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar wie de eigenaar van de hennepkwekerij is.

Beschonken

ABCOUDE Een kennelijk zwaar beschonken automobiliste negeerde op vrijdagavond 31 juli zelfs het zwaailicht en de sirene van een politieauto.

Rond 18.45 uur kreeg de politie de melding dat een kennelijk zwaar beschonken vrouw in Abcoude centrum in haar auto was gestapt en was weggereden. Agenten zagen haar op het Dokter van Doornplein rijden en gaven haar een stopteken. Zij reageerde niet en ook toen agenten het zwaailicht en vervolgens de sirene aanzetten, reed zij gewoon door. Toen zij besloten haar dan maar in te halen, voorkam zij dat door midden op de weg te gaan rijden. Pas bij het thuisadres van de automobiliste, stopte zij. Uit de blaastest bleek dat zij veel te veel had gedronken en de agenten hielden haar aan.

Het lukte haar niet een geslaagde ademanalyse in het politiebureau af te leggen. Daarop is ter bepaling van het alcoholgehalte bloed bij haar afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten. Aan de hand daarvan wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Even geen cabriorijden meer

BREUKELEN Het aandacht trekken door zijn passagiers leverde in de nacht van vrijdag 31 juli op zaterdag 1 augustus een automobilist uiteindelijk een proces-verbaal op.

Rond 01.20 uur zagen agenten een automobilist in een cabriolet over de brug van de Vecht rijden. Zijn passagiers trokken de nodige aandacht door tijdens het rijden te gaan staan en te schreeuwen. Op de Scheendijk gaven de agenten de automobilist, een 51-jarige man uit Maarssen, een stopteken. Uit een blaastest bleek dat hij beduidend te veel had gedronken en de agenten hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 670 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Fietsendief

WOERDEN Dankzij een oplettende getuige hield de politie op zaterdagochtend 1 augustus een fietsendief aan.

Rond 05.00 uur meldde een getuige vier personen in de omgeving van het Stationsplein-noord te hebben zien lopen en dat één van hen een op slot staande fiets met zich mee droeg. Hij had het viertal vlak daarvoor ook langs zien lopen, toen nog zonder fiets.

Agenten gingen ter plaatse en troffen het viertal op het station aan. Onder hen een man met de fiets. De agenten hielden deze man, 27-jaar en afkomstig uit Leiderdorp, aan en namen de fiets in beslag. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.