Gemeente Kapelle

Inzameling oud papier met minicontainers

In het gehele buitengebied van de gemeente Kapelle en in de kern Schore gaat per augustus 2009 een nieuwe methode van oudpapierinzameling van start. De gemeenteraad heeft dit na uitvoerig overleg besloten. De inzameling in het buitengebied is definitief, in de kern Schore betreft het een proef.

De betreffende bewoners krijgen voor het bewaren en aanbieden van oud papier van de ge-meente in week 30 een nieuwe minicontainer met een blauw deksel.
Waarom veranderen?
ï de motivatie om oud papier gescheiden aan te bieden neemt toe; ï het gemak neemt toe: minder tilwerk en rugbelasting voor bewoners en ophalers;
ï de papiercontainer kan in weer en wind buiten staan zonder dat het papier nat wordt;
ï er ontstaat minder zwerfafval op de ophaaldag omdat het papier niet verwaait;
ï er zit nog ca. 15% bruikbaar papier in het restafval; ï aparte inzameling levert een aanmerkelijk milieuvoordeel op: energiebesparing, meer hergebruik, minder grondstoffengebruik (bomen); ï de verbranding van restafval kost circa ⬠117,00 per ton, terwijl de verwerking van papier voor de gemeente nog steeds een voordeel oplevert. De besparing komt tot uitdrukking in de afvalstoffenheffing en gaat dus terug naar de burger.
Het oud papier wordt één keer in de vier weken met de huisvuilwagen opgehaald. De eerste inzameldag is vrijdag 21 augustus 2009 en daarna om de vier weken. Het inzamelen gebeurt tussen 07.30 en 16.00 uur. De container kan op de gebruikelijke plaats worden aangeboden. Voor meer informatie over de nieuwe inzamelmethode kunt u contact opnemen met onze Servicelijn openbare ruimte, telefoonnummer: 0113-333113 bereikbaar op werkdagen van 09.00-12.30 uur en van 13.00-17.00 uur; e-mail: servicelijn@kapelle.nl.

Wat is wel oud papier?
⢠kranten en tijdschriften
⢠papieren zakken
⢠telefoongidsen
⢠computer- en schrijfpapier
⢠papiersnippers
⢠eierdozen
⢠enveloppen (inclusief vensterenveloppen)
⢠cadeaupapier
⢠faxpapier
⢠golfkarton
⢠kartonnen dozen
⢠kartonnen en papieren verpakkingen
(bijvoorbeeld doosjes van wasmiddelen, hagelslag, soep, pastaproducten, rijst)

Wat valt er niet onder oud papier?
⢠drankenkartons voor zuivel en frisdranken (gelamineerd papier) ⢠geplastificeerd papier
⢠ordners en ringbanden (metalen klem / plastic kaft) ⢠sanitair papier (papieren zakdoekjes, wegwerpluiers, toiletpapier) ⢠behang
⢠vinyl
⢠doorslagpapier