Nederlandse Hartstichting

Hartstichting organiseert workshop Lekker en gezond koken voor Hindoestanen

donderdag 23 juli 2009

DEN HAAG, 23 juli 2009 - De Nederlandse Hartstichting en Stichting Pracharika verzorgen op het Milan Festival in Den Haag de workshop 'Lekker en Gezond koken voor Hindoestanen'. Bezoekers krijgen handige tips om thuis lekker en gezond te koken.

Gezond koken draagt bij aan een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl kan het verhoogde risico op hart- en vaatziekten bij Hindoestanen verlagen. De Hartstichting wil met de kookworkshop en voorlichtingsmateriaal de bezoekers van het Milan Festival hiervan bewust maken. In de stand geven voorlichters antwoord op vragen over hart- en vaatziekten en een gezonde leefstijl.

Gratis deelname
De stand van de Hartstichting en Stichting Pracharika staat in de grote tent van het Milan Festival. De kookworkshop wordt verzorgd door diëtiste Sharda Mahabir op zaterdag 1 en zondag 2 augustus om 13.00, 14.00, 15.00, 19.00 en 20.00 uur. Bezoekers mogen gratis deelnemen.

Hindoestanen en hart- en vaatziekten
Bij Hindoestanen komen hart- en vaatzieken relatief vaker voor dan bij andere bevolkingsgroepen. Bovendien krijgen ze hier vaak al op jong leeftijd mee te maken en zijn er vaker complicaties.

Het verhoogde risico op hart- en vaatziekten is mogelijk genetisch bepaald. Diabetes is één van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten en komt veel voor onder Hindoestanen. De verklaring kan ook in de leefstijl gevonden worden. Een gezonde leefstijl bestaat uit niet roken, voldoende bewegen en gezond en gevarieerd eten. Het voedingspatroon van Hindoestanen kan ook een belangrijke aanwijzing zijn voor het verhoogde risico op hart- en vaatziekten.