Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 01-08-2009

Twee mannen aangehouden wegens geweldpleging

HOOGEVEEN Vrijdagmiddag zijn een 25-jarige man uit Geesbrug en een 26-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens geweldpleging. De mannen waren eerder die middag een woning aan de Tapuitlaan binnen gedrongen, de 23-jarige bewoner mishandeld en enkele spullen weggenomen. De mannen konden later die middag aan de Helios worden aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten. (2009030266)

Vervelende man aangehouden

BEILEN Vrijdagavond is een 41-jarige man uit Beilen aangehouden. Tijdens een surveillance waren agenten aanwezig op de Brinkstraat, toen de man op hen af kwam lopen. De man bedreigde de agenten en schold hen uit. Hierop werd de man, welke onder invloed van alcohol was, aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten. (2009030279)

Automobilist aangehouden

EXLOO Een 54-jarige automobilist uit Stadskanaal is vrijdagavond op de Hoofdstraat aangehouden. De man viel op door zijn afwijkende rijstijl. De man slingerde en was tijdens zijn rit tegen een lantaarnpaal gebotst. Toen agenten hem hierop aanspraken maakte de man een verwarde indruk. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Vermoedelijk was de man onder invloed van de drug GHB. Er is een bloedtest afgenomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de man. (2009030288)

Beschonken bestuurder veroorzaakt aanrijding

ZUIDWOLDE In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er op de kruising tussen de Meppelerweg en de Hoofdstraat een aanrijding plaats gevonden tussen twee autos. Een 20-jarige automobilist uit Kerkenveld kwam uit de richting van Hoogeveen en wilde de kruising op rijden om vervolgens rechtdoor te rijden. Hij zag de 60-jarige automobilist uit Zuidwolde vanuit de richting van Veeningen naderen en dacht daar nog voor langs te kunnen. De man uit Zuidwolde minderde geen vaart en reed hierop tegen de rechterachterzijde van de auto van de man uit Kerkenveld. De man uit Zuidwolde is hierop door gereden. Aan de hand van de verloren kentekenplaat kon de man later in zijn woning worden aangehouden. Daar bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Bij de ademanalyse blies hij 655 ug/l (1,5 promille). Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009030294)

Jonge alcomobilist aangehouden

DE WIJK Een 23-jarige automobilist uit Zuidwolde is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Hessenweg aangehouden. Bij een verkeerscontrole bleek dat de man te veel alcohol had genuttigd. Bij de ademanalyse blies hij 380 ug/l (0,9 promille). Het rijbewijs van deze beginnend bestuurder is hierop ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2009030296)

Wildplasser aangehouden

ASSEN Vrijdagmorgen is een 18-jarige jongen uit Grollo aangehouden. De jongen stond te plassen tegen een winkel aan de Noordersingel. Toen agenten hem hierop aanspraken wilde de jongeman niet meewerken. Hij had tevens geen identiteitsbewijs bij zich. De jongen is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009030298)

Politie assisteert bij ongeval

PEIZE Vrijdagmorgen reed een 48-jarige automobilist uit Midwolde over de Roderweg komende uit richting van Roden. Voor hem reed een 81-jarige automobiliste uit Den Haag. Door het verkeer voor haar was de vrouw uit Den Haag genoodzaakt te remmen. Op dat moment was de man uit Midwolde niet meer in staat om zijn auto op tijd te laten stoppen en reed achterop de auto van de vrouw uit Den Haag. De vrouw en de 84-jarige vrouw, welke naast haar zat, zijn met licht letsel overgebracht naar het Martini Ziekenhuis te Groningen. (2009030169)

Autoruit sneuveld door schot balletjespistool

EMMEN Vrijdagmiddag is op de Dordsestraat een 46-jarige taxichauffeur uit Nieuw-Amsterdam vermoedelijk met een balletjespistool beschoten. De man reed over de Dordsestraat toen hij plots een knal hoorde en een van zijn autoramen zag sneuvelen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2009030208)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.