ABVAKABO FNV

Eén cao in de kinderopvang blijft gehandhaafd

Abvakabo FNV is zeer verheugd dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vorige week het ingediende dispensatieverzoek van BKN niet ondersteund en zelfs heeft afgewezen.

BKN heeft in het najaar van 2008 een dispensatieverzoek ingediend bij ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de cao kinderopvang niet algemeen bindend te verklaren. Dit betekent dat BKN een vrijstelling heeft gevraagd om de cao kinderopvang niet te hoeven toepassen. Op 30 januari 2009 heeft het ministerie van Sociale Zaken dit verzoek afgewezen waarop BKN op 2 maart alsnog een bezwaar heeft aangetekend.
Op 22 juli heeft het ministerie aan alle partijen haar definitieve beslissing meegedeeld door het dispensatieverzoek af te wijzen. Een van de belangrijke redenen van afwijzing is dat er in de procedure vormfouten zijn gemaakt doordat niet alle cao-partijen hebben getekend bij het indienen van het dispensatieverzoek. Abvakabo FNV en CNV Publieke zaak hebben het verzoek van BKN in het najaar niet mede ondertekend omdat zij altijd voorstander zijn geweest van één cao in de kinderopvang branche.

Bekijk de volledige uitspraak. Zie het origineel