Gemeente Haren

Veel overlast van wespen dit jaar

De gemeente bestrijdt alleen wespen in gemeentelijke gebouwen

30/07/2009

Door het zachte voorjaar zijn er deze zomer extra veel wespen. Dit kan voor veel overlast zorgen. Als wespen teveel overlast geven zal het nest verwijderd moeten worden. Zolang het nest aanwezig is, zullen er steeds nieuwe wespen komen.

Als het wespennest nog klein is en op een gemakkelijk bereikbare plaats zit, kunt u zelf wat wespenpoeder in de vliegopening spuiten. Doe dit in de late avond of de vroege morgen. Alle wespen zitten dan in het nest, en omdat het dan kouder is zijn de wespen trager. Toch is voorzichtigheid geboden, want wespen verdedigen hun nest en worden agressief als je te dicht bij hun nest komt.

Als het nest op een moeilijk bereikbare plaats zit of heel groot is, kunt u het beste de hulp van een professioneel bedrijf inroepen. Professionele bedrijven hebben bestrijders in dienst die handschoenen dragen, een masker met een beschermingsfilter en een overall om zowel contact met het bestrijdingsmiddel als wespensteken te voorkomen.

Tips

* Het is niet nodig om bijen te bestrijden. Als u last heeft van bijen, kunt u het bijennest laten weghalen door een imker.
* Bij apotheken en 'outdoor' sportzaken zijn pompjes te koop waarmee het gif uit de steek gezogen kan worden.

* Sommige mensen zijn allergisch voor wespensteken. Als iemand ziek wordt na een steek (verward, duizelig, benauwd) meteen de dokter waarschuwen.

De gemeente bestrijdt alleen wespen in gemeentelijke gebouwen. Als u overlast heeft van wespen, verzoeken we u dan ook om zelf een professioneel bedrijf in te schakelen.