Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 29-07-2009

Twee mannen aangehouden na carjacking

BREDA: De politie hield woensdagnacht twee mannen aan op verdenking van diefstal van een auto met geweld. De twee werden na een
achtervolging aangehouden in Breda. Een derde verdachte wist weg te komen.

De politie kreeg woensdag rond 01.30 uur melding van een carjacking aan de Haagdijk. Twee vrouwen verklaarden dat ze in de auto van een van hen op de Haagdijk stonden, toen er drie mannen aankwamen. De mannen begonnen tegen hen te roepen en beledigde hen. Omdat de drie bij de auto bleven staan, stapten de vrouwen uit. Hierop werden ze vrijwel direct geschopt en geslagen. Voor ze het wisten gingen de mannen er met de auto vandoor.

Omdat er onder andere papieren van de auto in het voertuig lagen, besloot de politie de omgeving van de woning van een van de vrouwen, een 21-jarige vrouw uit Made, in de gaten te houden. Rond 02.50 uur zagen politiemensen de auto aankomen. De bestuurder kreeg een
stopteken, maar ging er vandoor richting Oosterhout. De auto reed met snelheiden tussen de 60 en 140 km/u eerst naar Oosterhout en daarna terug richting Made. De bestuurder reed slingerend over de weg, kennelijk om de politie te beletten hen te passeren. De man
veroorzaakte hiermee gevaarlijke situaties op de weg. In Made werd de bestuurder via de omroepinstallatie gesommeerd te stoppen, maar hij reed door. Vervolgens reed het voertuig richting Breda, waar de bestuurder aan de Archimesesstraat het trottoir op reed en tegen een hekwerk reed. De auto kwam tot stilstand en de bestuurder ging er te voet vandoor. Hijis niet meer aangetroffen. De andere twee zaten nog in de auto en zijn aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Breda en een 22-jarige man uit Den Haag. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

De slachtoffers, een 21-jarige vrouw uit Made en een 30-jarige vrouw uit Nieuwstadt, zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Over het letsel is op dit moment nog geen duidelijk. Beide vrouwen hadden in ieder geval zwellingen en verwondingen in het gezicht. Van hen wordt woensdag een uitgebreide aangifte opgenomen.

De politie onderzoekt de zaak verder.

Man aangehouden met inbrekersgereedschap

BREDA: Een bewoner van de Merodelaan belde woensdag om 02.00 uur de politie. Hij was wakker geworden van geluiden rond zijn huis en zag twee mannen rond zijn huis rondsluipen. Toen de sensorverlichting aansprong gingen de twee er vandoor.
De politie zag in de directe omgeving een man met een rugzak lopen. Hij droeg zomerse kleding en handschoenen en voldeed aan het
signalement wat de bewoner had gegeven.
De politie riep naar de man, maar deze vluchtte een tuin in. Agenten grepen de man in de kraag. Hij bleek in bezit van
inbrekersgereedschap. Dit is in beslag genomen.
Tegen de 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drietal aangehouden voor fietsendiefstal

BREDA: Een beveiliger van het treinstation hield in de nacht van dinsdag op woensdag rond middernacht drie jongens aan voor het stelen van een fiets. De man had de drie betrapt en de politie gealarmeerd. Deze namen de 17-jarige en twee 18-jarige jongens uit Tilburg en Gemert mee naar het politiebureau. Ze zijn na verhoor met een
bekeuring in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na mishandeling vriendin

BREDA: De politie kreeg dinsdagochtend melding van mishandelingen in een woning in de Heuvel. Bij aankomst van de politie trof men de vrouw des huizes aan. De vrouw had zichtbaar veel blauwe plekken. Ze vertelde mishandeld te zijn door haar man. De mishandelingen zouden al dagen aan de gang zijn. Van de 37-jarige vrouw is aangifte opgenomen. Ze verklaarde geslagen en geschopt te zijn. Haar man zou haar ook met onder andere een bezemsteel hebben geslagen, waardoor ze enige tijd buiten westen raakte. Tijdens de mishandelingen waren de kinderen van het stel in de woning aanwezig.
De politie hield de 37-jarige man aan. Hij bleek onder invloed van drugs te zijn. Hij verklaarde tijdens verhoor zich niets te kunnen herinneren. De man is in verzekering gesteld en hem is een huisverbod opgelegd.

Politie waarschuwt voor verplaatsen gevonden explosieven

WERNHOUT: De politie kreeg dinsdag melding van een gevonden explosief aan de Kalmthoutsebaan. De melder had de mortiergranaat bij afval gelegd dat door de gemeente zou worden opgehaald. De man stelde hiervan de gemeente in kennis, die op hun beurt de politie in kennis stelde. De vinder had de mortiergranaat opgepakt en aan de melder gegeven. De EOD bracht de mortiergranaat op de Wernhoutseweg tot ontploffing.

De melding betreft de zesde melding dit jaar in het district Breda waarbij vinders van explosieven de objecten verplaatsen. De politie wijst vinders erop dat verplaatsen erg gevaarlijk is. Aangezien het hier om explosieven gaat, kan verplaatsing tot detonatie leiden. Bij aantreffen van explosieven wordt geadviseerd de politie te bellen. Zij zullen de Explosieve Opruimingsdienst in kennis stellen voor het verantwoord afvoeren van het explosief.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 29-07-2009 17:29 | © Regio Midden en West Brabant |