Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Bergen op Zoom , 29-07-2009

Twee aanhoudingen na afpersing

WOENSDRECHT: De politie heeft dinsdagnacht twee aanhoudingen verricht in verband met afpersingen. De verdachten hebben geprobeerd tenminste drie bedrijfseigenaren geld afhandig te maken.

Begin juli kreeg de politie melding van afpersing van een bedrijf in Huijbergen. De eigenaar van het bedrijf had brieven gekregen, waarin geld werd geëist. Als de eigenaar niet wilde betalen zouden er sancties volgen. De politie startte een onderzoek en korte tijd later meldde ook een ondernemer uit Hoogerheide zich met hetzelfde verhaal. Na intensief onderzoek door de politie, in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee brigade Scheldestromen, werd besloten een geldoverdracht af te spreken. Nadat het geld maandag laat in de avond werd opgepikt op de afgesproken plaats, werden de verdachten door de politie naar huis gevolgd. Hier zijn ze aangehouden. De twee, een 43-jarige man en een 27-jarige vrouw uit Huijbergen, zijn in
verzekering gesteld. Ze zouden gehandeld hebben uit geldgebrek.

De politie heeft op dit moment drie aangiften tegen de twee, maar sluit niet uit dat ze hebben geprobeerd nog meer bedrijven af te persen. De politie roept gedupeerde bedrijven, die zich nog niet hebben gemeld, op zich te melden bij de politie Bergen op Zoom, afdeling recherche, via telefoonnummer 0900-8844.

Man aangehouden voor stalking en bedreiging

HOEVEN: De politie hield dinsdag een 49-jarige man uit Mook aan voor stalking en bedreiging. De verdachte is in zijn woning aangehouden op verdenking van het uiten van dreigementen richting een 61-jarige man uit Hoeven. Ook zou hij hem stalken via de telefoon. Nadat de politie een zogenaamd normstellend gesprek met de verdachte aanging verbeterde de situatie niet en uitte de man zelfs in gesprek met de politie bedreigingen. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. Motief zou een conflict in de relationele sfeer zijn tussen de beide partijen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Tweetal aangehouden voor verkopen nepwapens

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdag even voor het middaguur twee personen aan voor het verkopen van nepapparatuur. Surveillerende agenten zagen de twee met een busje staan op de Gastelseweg. Ze vertelde gereedschap te verkopen. Aangezien venten zonder vergunning niet is toegestaan werd hen om een identiteitsbewijs gevraagd. Bij inspectie van de apparatuur die in de bus lag rees het vermoeden dat het om nepapparatuur ging. Na contact met de fabrikant werd dit vermoeden bevestigd en bleek de apparatuur nep. De 17-jarige en 29-jarige inwoners van Engeland zijn aangehouden en de goederen zijn in beslag genomen. De twee zijn na verhoor aan het eind van de middag in vrijheid gesteld.
De politie zal aangifte opnemen namens het bedrijf waarvan de merknaam ten onrechte gebruikt werd. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding voor mishandelingen

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdag op het politiebureau in Bergen op Zoom een 42-jarige man uit Halsteren aan voor mishandeling van een 19-jarige inwoner van Bergen op Zoom. De mishandelingen werden 25 juli j.l. om 04.15 uur bij de politie gemeld. Deze trof het slachtoffer op de Grote Markt aan. Hij had zwellingen en verwondingen in het gezicht. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Van hem is aangifte opgenomen.
Bij aankomst van de politie hing er een gespannen sfeer op de Grote Markt. Er waren meerdere mensen geslagen tijdens een ruzie. Hij verklaarde zich niets meer te kunnen herinneren. De politie nam verklaringen op van meerdere getuigen. Aan de hand daarvan kon de verdachte worden aangehouden. Hij verklaarde een kopstoot te hebben gekregen en vervolgens ook een paar klappen te hebben uitgedeeld. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 29-07-2009 17:27 | © Regio Midden en West Brabant |