Ingezonden persbericht

Persbericht

Delfsail 2009 genereert extra banen

Zeker zo'n dertig werkzoekenden gaan tijdens Delfsail via betaald werk of stage aan de slag. Werkplein Eemsdelta in Delfzijl en Bos & Bos Catering uit Groningen hebben een gezamenlijke wervingscampagne opgezet. Dat leverde veel belangstellenden op die een week of veertien dagen hun handen uit de mouwen willen steken tijdens dit grote evenement. En natuurlijk is het mooi meegenomen dat zij daarmee een kijkje achter de schermen krijgen van een groot evenement als Delfsail. Wie goed presteert, maakt na afloop kans op een baan in de arbeidspool van Bos & Bos Catering. Eventueel gecombineerd met een vakopleiding, geregeld door Werkplein Eemsdelta.

Bos & Bos is 'official cateringpartner' tijdens Delfsail. De kersverse medewerkers gaan voornamelijk aan de slag in de catering op de Tallships. Zowel in de publiekscatering als bij de VIP's. Of ze vervullen taken in het logistieke gebeuren rondom de catering. Bijvoorbeeld in de garderobe, op- en afbouw en bevoorrading.

Goed bezochte voorlichtingsrondes
De afgelopen weken heeft Werkplein Eemsdelta verschillende voorlichtingsrondes georganiseerd om kandidaten te werven voor deze functies. Dat leverde veel reacties op. De teller na twee voorlichtingsrondes staat op acht stagiaires die met behoud van uitkering en een onkostenvergoeding, gaan ervaren of een baan -eventueel in combinatie met een opleiding- in de catering iets voor hun is. Daarnaast gaan 16 werkzoekenden betaald aan de slag tijdens Delfsail. En dat worden er nog meer, want belangstellende reacties voor de derde voorlichtingsronde stromen al weer binnen bij Werkplein Eemsdelta.

Instructiebijeenkomst kandidaten
Op dinsdag 11 augustus a.s. vindt 's ochtends de derde en laatste voorlichtingsbijeenkomst plaats op Werkplein Eemsdelta in Delfzijl. Die zelfde middag is er om 12.00 uur een 'meet en greet'-bijeenkomst en volgen alle aspirant cateraars op Werkplein Eemsdelta een introductie en instructieworkshop. Daarin leert Bos & Bos Catering hen de fijne kneepjes van het vak. Zodat iedereen straks goed beslagen ten ijs, of beter gezegd, 'te water' komt. Het wordt voor velen een ervaring om nooit te vergeten!

Delfzijl, 29 juli 2009
---