Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 29-07-2009

Knapen in Norg op de bon voor veroorzaken rotzooi NORG In de nacht van zaterdag op zondag trof de politie een enorme troep aan rond en in het plantsoen bij de Brinkhof aan het Kerkpad. Bier- en frisdrankblikjes, kapotte bierflesjes en twee brandende bierkratjes lagen her en der verspreid. Van zeven aanwezige knapen werden de namen genoteerd en deze gooiden de rommel in de daarvoor aanwezige prullenbakken. Ook het vuur werd door hen gedoofd. Dinsdag werden ze gehoord over de betreffende chaos en de heren, 16 tot en met 20 jaar oud en afkomstig uit Norg en Peest, verklaarden verantwoordelijk te zijn voor de aangetroffen blikjes en het drinken van alcohol in het openbaar maar de kratjes niet te hebben aangestoken. Ook de kapotte bierflesjes zouden er volgens de zeven al gelegen hebben. Er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. (2009028949)

Slangen nemen de benen
HOOGEVEEN Twee jonge koningspythons die als thuisbasis een terrarium in een woning aan de Laveranhof in Hoogeveen hebben, worden sinds kort vermist. Toen de bewoners afgelopen zaterdag van vakantie thuis kwamen bleek dat het duo verdwenen was. Na onderzoek bleek dat het terrarium bij vertrek op 7 juli niet goed afgesloten is geweest waarna ze voor hun vrijheid hebben gekozen.

De jonge pythons, ongeveer 1 meter lang, zijn niet gevaarlijk of giftig en worden met muizen gevoed. Top op heden heeft men de slangen niet kunnen vinden in de woning. Ook de aanschaf van nieuwe muizen waarop de slangen op af komen heeft niet geleid tot de vondst van de dieren. De mogelijkheid bestaat dat de slangen naar buiten zijn gekropen omdat enkele ramen van de woning een klein stukje hebben open gestaan. Bij aantreffen van de slangen kan contact worden opgenomen met de politie via 0900-8844. (2009029005)

Hoogevener aangehouden terzake belediging
HOOGEVEEN Dinsdagmiddag hield een bijzonder opsporingsambtenaar van de gemeente Hoogeveen een 42-jarige Hoogevener aan als verdachte van belediging. De ambtenaar was als parkeercontroleur samen met zijn collega aan het werk op de Van Echtensstraat. Omdat in het voetgangersgebied een personenauto geparkeerd stond en deze er na tien minuten nog stond werd op de auto een parkeerbon bevestigd. Kort hierna werd de medewerker van de gemeente Hoogeveen door de eigenaar van de auto aangesproken en deze schold de man uit voor kankerlijer. Hierop werd de politie ingeschakeld die de man mee nam naar het bureau. Er werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (2009029469)

Emmenaar aangehouden en ingesloten voor vernielingen EMMEN Dinsdagmiddag kreeg de politie een melding van een vernieling van een reclamebord bij een bank in de Wilhelminastraat. De dader, een 28-jarige bewoner van het AZC in Emmen, wilde geld opnemen maar toen hem medegedeeld werd dat hij niets op zijn rekening had staan, werd hij kwaad en vernielde het bord. Kort hierna, nadat hij ook een ruit van een flat aan de Noorderstraat had vernield, kon hij daar door de politie aangehouden worden. Na verhoor en onderzoek door een GGD-arts werd hij in vrijheid gesteld. Na overleg met het OM kreeg de man een dagvaarding mee en moet zich binnenkort voor justitie verantwoorden. Bij vertrek gaf de man aan dat hij zich snel weer zou laten aanhouden door de politie. Hij voegde daad bij zijn woord toen korte tijd hierna er een melding kwam van de naast het bureau aan het Westeind gelegen bioscoop Utopolis dat een man vijf ruiten van de bioscoop had vernield met een steen. Hierop werd de man voor de tweede keer aangehouden en na overleg met het OM ingesloten. (2009029505 / 2009029521)

Aanrijding met drank (achter)op?
NIEUW WEERDINGE Dinsdagavond hield de politie een 68-jarige inwoner van Nieuw Weerdinge aan. De man reed met zijn bromfiets, met een krat bier achterop, over het Zetveld en slingerde daarbij zodanig dat hij tegen een geparkeerde auto van een 46-jarige eigenaar botste en ten val kwam. Hij moest voor nader onderzoek met een ambulance overgebracht worden naar het Scheperziekenhuis in Emmen. In verband met mogelijk alcoholgebruik en het feit dat de man niet in staat was te blazen werd van hem een bloedproef genomen. (2009029537)

Politie houdt inbreker dankzij alerte buren aan ASSEN Dankzij drie oplettende buren kon de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 45-jarige Assenaar aanhouden als verdachte van inbraak. De man had zich de toegang tot een garage van een woning aan de Hertenlaan verschaft en wilde een deur naar de woning forceren. De bewoners waren afwezig. Toen buren lawaai hoorden namen ze contact met elkaar op en gingen er op af. Twee buurmannen zetten de achtervolging in en een derde alarmeerde de politie. Op het Wolvenveen kwam de dader en de achtervolgende buurmannen de politie tegemoet en kon de Assenaar dankzij de buren ingerekend worden. Hij werd ingesloten. (2009029559)

Aanrijding met drank op
HOOGEVEEN Dinsdagavond heeft de politie een 30-jarige man uit De Wijk aangehouden als verdachte van het rijden onder invloed, veroorzaken van een aanrijding en het vernielen van een ophoudkamer van het politiebureau. Getuigen zagen dat een vermoedelijk dronken man met zijn personenauto op het Zuiderkruis kort daarvoor tegen een paaltje botste, de auto daar achterliet en bij iemand anders als passagier in de auto stapte en wegreed. Na onderzoek gelukte het contact op te nemen met deze weggereden auto en werd hen verzocht terug te keren naar de plaats van het ongeval. Deze keerde direct terug en de ingestapte veroorzaker van het ongeval zat als passagier zwaar onder invloed in deze auto, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar vernielde de zeer recalcitrante man een deur van een ophoudkamer. Hij blies 805 ug/l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verdachte werd inverzekering gesteld. (2009029546)

Veiliger verkeer en controles
Elke week wordt er op verschillende plaatsen in Drenthe gecontroleerd op verkeersovertredingen. Uit onderzoek blijft dat controle door de politie bijdraagt aan een veiliger verkeer. Elke week worden controles aangekondigd opwww.verkeershandhaving.nl. Dinsdag vond van 08.00 tot 14.00 uur een radarcontrole plaats op de N373 bij Huis ter Heide. Van de 2809 passanten reden 218 bestuurders te hard en ontvangen een acceptgirokaart in de bus.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.