Politie Hollands Midden




Datum: 29 juli 2009

(

Voorhout Auto rijdt tegen gevel woning
Een 65-jarige man uit Voorhout reed woensdag 29 juli rond 12.10 uur met zijn auto tegen de gevel van een woning aan de Ravellaan. De man en zijn 91-jarige inzittende uit Voorhout bleven ongedeerd. De woning liep schade op. De brandweer kwam ter plaatse voor eventueel stutwerk.
Het ongeval gebeurde toen de man uit een parkeervak wegreed, waarbij hij eerst achteruit en vervolgens met veel gas vooruit reed. De man hield de auto niet waarna deze via struiken tegen de muur van de woning aanreed. Daarna reed de bestuurder weer achteruit waarna de auto stilviel.
De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen en hem aangemeld voor een rijvaardigheidsonderzoek. De eigenaar van de woning heeft een bouwbedrijf ingeschakeld.

Leiden Beroving op de Timorstraat
Woensdagochtend 29 juli, omstreeks 10.10 uur, is een 62-jarige vrouw uit Leiden op de Timorstraat beroofd van haar tas. De vrouw liep over de Timorstraat toen zij een ruk aan haar tas voelde. Bij de tweede harde ruk kon zij haar tas niet meer vasthouden en zag zij een onbekende man er vandoor gaan in de richting van Kooipark. Twee getuigen die in de buurt waren zijn nog achter de man aangerend, maar konden de dader niet in de kraag pakken. Ook een zoekslag door agenten in de wijk leverde geen resultaat op. De 62-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Gouda Aanhoudingen na diefstal en mishandeling
De politie kreeg op dinsdagavond 28 juli rond 22.15 uur de melding dat een man uit de avondwinkel aan de Vredebest een pakje sigaretten had meegenomen zonder te betalen. De man wilde de sigaretten later betalen. De winkelier was het hier niet mee eens en liep achter de man aan naar buiten om zijn sigaretten terug te krijgen, of geld te ontvangen. Volgens de winkelier kreeg hij buiten direct een klap van de man waarop hij terug sloeg met een stalen voorwerp dat hij vanwege werkzaamheden in de winkel nog in zijn handen had. Een medewerker van de winkel wilde de twee uit elkaar halen, maar werd in de worsteling zelf ook getrapt. De verdachte is er vervolgens vandoor gegaan.

Even later kwam de verdachte terug met een andere man. Volgens de winkelier werd hij door de verdachte geïntimideerd en eiste de verdachte excuses en een geldbedrag. Nadat de twee weer weg waren is de politie ingeschakeld.

De politie heeft de verdachte, een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, na een zoekslag in de wijk aangehouden op de Peperstraat. De verdachte was gewond aan zijn gezicht en verklaarde dat hij door de twee mannen in de winkel was mishandeld. De politie is teruggegaan naar de winkel en heeft daar de winkelier en de medewerker van de winkel aangehouden. De medewerker is dezelfde avond nog in vrijheid gesteld. De winkelier is woensdagochtend gehoord en in vrijheid gesteld. De winkelier heeft aangifte gedaan van diefstal, mishandeling en poging tot afpersing. De 33-jarige man is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

--- einde bericht ---

---