Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 29 juli 2009

Unieke Rembrandt munt in omloop

Het is dit jaar precies 340 jaar geleden dat Rembrandt overleed. (1606 - 1669) Ter ere van dit speciale jaar en de nieuwe show bij The Amsterdam Dungeon "Rembrandt's duistere geheim" heeft de attractie een speciale Rembrandt euro munt uitgegeven.

Er zijn in totaal 340 speciale euromunten in omloop gebracht en deze munten kunnen overal in Nederland opduiken. Deze munt is duidelijk te herkennen aan het gezicht van Rembrandt op de munt.

"We hadden als attractie zin in een leuke en ludieke zomeractie, bovendien is het best bijzonder dat het 340 jaar geleden is dat de beroemde schilder Rembrandt overleed en hij nog steeds zo levend is voor veel mensen", zegt marketing manager Nicole de Klerk. "Als men de munt inlevert bij The Amsterdam Dungeon krijgt met gratis toegang voor vier personen en maakt die persoon ook nog eens kans op een jaarpas voor alle attracties die ons moederbedrijf bezit. Ons moederbedrijf Merlin Entertainments bezit meer dan zestig attracties wereldwijd waaronder Sea Life, Legoland, Madame Tussauds en The Dungeons. De munten kunnen ingeleverd worden tot eind 2009 bij The Amsterdam Dungeon.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht