Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Gemeenteraad neemt nieuw besluit over Huize De Kamp in Neede: erfpacht


Daarbij heeft de raad `bij amendement' voor een gewijzigde koers gekozen. We gaan het opnieuw proberen, maar kiezen nu voor erfpacht, waarbij de nieuwe gebruiker niet ineens zulke hoge kosten hoeft te maken. Bij de afweging wie er uiteindelijk in Huize De Kamp komt, speelt het indienen van een plan voor de toekomstige bestemming nog steeds een belangrijke rol. Verschillende bestemmingen zijn daarbij bespreekbaar.

Motie

In de vergadering van 11 december 2007 had de gemeenteraad al eerder een standpunt ingenomen over Huize de Kamp. De motie die toen was aangenomen luidde in het kort als volgt:

Bij het vervreemden van `Huize de Kamp' worden de volgende kaders gesteld:

* de vervreemding kan zowel op basis van een erfpachtconstructie als verkoop geschiede,

* bij de verkoopprijs dient uitgegaan te worden van de vrije verkoopwaarde,

* het gekochte wordt overgedragen zonder last van bestaande zakelijke overeenkomsten zoals verhuring, ingebruikgeving of gewoonterechten die de gemeente met derden is aangegaan,
* Er mag zowel een publieke functie als een private functie in Huize De Kamp komen.

Huidige aanpak

Het verschil zit hem er nu dus in dat niet op verkoop, maar op een erfpachtconstructie wordt gekoerst. Na de zomer treedt de makelaar voor een nieuwe ronde naar buiten. Iedereen is dan weer in de gelegenheid mee te doen in de nieuwe procedure door een plan in te dienen. Voor de hoogte van de erfpachtsom is de marktwaarde van Huize De Kamp nog steeds uitgangspunt.

Trefwoorden Gemeentelijke eigendommen
Wijk/regio Neede
Mutatiedatum 27/07/2009