KNHS


Endurance Soest
23 juni 2009
endurance soest 2009

Op zaterdag 25 juli wordt voor de tweede keer Endurance Soest georganiseerd. Vorig jaar was het flink zweten met een temperatuur boven de 25 graden en een erg hoge luchtvochtigheid. De omstandigheden waren voor de paarden extreem zwaar en er waren meer uitvallers dan normaal.

Dit jaar is er een afstand van 30 en van 63km en we hopen op beduidend koeler weer", aldus de organisatie. Gelukkig hebben de deelnemers zich niet laten afschrikken, we zitten met 120 inschrijvingen wederom ruim voor de sluitingsdatum vol. Het aantal aanmeldingen van ruiters uit heel Nederland, is overweldigend!

Veterinaire controle
De paarden doorlopen tijdens de wedstrijd diverse veterinaire controles en bij enige twijfel wordt de combinatie uit de wedstrijd gehaald. Dit jaar hoopt de organisatie op beduidend koeler weer en om het aantal uitvallers te beperken zijn er daarnaast ook diverse voorzorgsmaatregelen getroffen. De korte afstand is dit jaar 30km in plaats van 37km en voor de lange klasse van 63km is de verplichte rustpauze verlengd van 30 minuten naar 45 minuten. Daarnaast is er informatie verstrekt via de website www.endurancesoest.nl over het rijden van een endurancewedstrijd op zandondergrond. De paden rondom Soest zijn droog en mul. Als je paard deze ondergrond niet gewend is, dan is het belangrijk om je te realiseren wat de impact is van zwaar en mul zand. De ruiters kunnen hier voor de wedstrijd gericht op trainen. Met deze maatregelen wil de organisatie ervoor zorgen dat ook beginnende wedstrijdruiters goed voorbereid aan de start komen. Verder blijft het de grote uitdaging van de endu rancesport om met moeilijke terrein- en weersomstandigheden om te kunnen gaan.

Best Conditionprijs
Het motto van Endurance is Fit to continue. Om dit motto kracht bij te zetten is er een speciale Best Conditonprijs. Dit gaat buiten het gewone klassement om en is de meest eervolle prijs, een beloning voor de training die thuis is gedaan. Het team veterinairen beslist aan het einde van de wedstrijddag welk paard fluitend over de finish kwam na 63km. Het paard dat het meest fit is na afloop en met gemak nog een rondje had gekund, krijgt de Best Conditionprijs. Deze prijs krijgt extra aandacht bij Endurance Soest. De webshop Podiumzadel.nl stelt een bon van maar liefst 100,- ter beschikking!

Meer informatie is te vinden op www.endurancesoest.nl .