Gemeente Diemen


Meedenken met het gemeentelijk groenplan?

De gemeente Diemen gaat een start maken met het opstellen van een groenplan. Het gaat om een plan dat betrekking heeft op het groen in de bebouwde kom en de oevers van het water.
We zoeken bewoners om mee te denken.

Het plan zal beschrijven hoe we aankijken tegen het groen in Diemen en hoe we er mee om willen gaan. Ook over het beheer van het openbare groen zal het plan iets zeggen.Het nieuwe groenplan richten we met name op het groen in de wijken, omdat voor het landschap rond Diemen al beleid is vastgesteld en omdat andere partijen daar verantwoordelijk voor zijn.

Wat zoeken we?
Voor de begeleiding van het groenplan zijn we op zoek naar ongeveer dertig inwoners van Diemen, die deel willen uitmaken van de klankbordgroep. De gemeente zal zelf mensen benaderen uit wijkpanels en van belangenverengingen. Daarnaast willen graag ook anderen de kans geven om mee te denken en hun ideeën te opperen. Het gaat dan om zaken als de mogelijkheden voor de dagelijkse wandeling, de bereikbaarheid van recreatiegebieden of waterranden of plekken om even van de ruste en de natuur te genieten. Verder komen ook thema's als speelplekken voor kinderen of de mogelijkheden om honden uit te laten. Ook zoeken we naar plekken om natuurlijker en ruiger groen in de gemeente te krijgen.

Wanneer speelt het?
Het is de bedoeling dat de gemeenteraad in het voorjaar van 2010 een besluit neemt over het groenplan. Momenteel is een extern bureau bezig om het groen in Diemen in kaart te brengen en te bekijken hoe het erbij staat.
Het is de bedoeling dat de klankbordgroep in september twee keer bij elkaar komt om te discussiëren en om ideeën en suggesties te opperen. Pas daarna komen beleidsvoorstellen en keuzes aan de orde.

Aanmelden?

Inwoners van Diemen die deel willen uitmaken van de klankbordgroep kunnen zich voor 1 september aanmelden bij Wim Verbree, beleidsmedewerker Groen van de gemeente. Ze kunnen een berichtje sturen naar Wim Verbree of bellen op 020 - 31444871
---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---