Vlaamse Overheid


Geluidsarm asfalt op de E40 tussen Boutersem en Tienen

vrijdag 24 juli 2009

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op zaterdag 1 augustus 2009 met werkzaamheden op de E40. Omdat er tussen Boutersem en Tienen toenemende geluidshinder is door het verkeer op de E40, wordt daar een laag geluidsarm asfalt aangelegd bovenop het betonnen wegdek. Om tijdens de werkzaamheden de hinder te beperken, zullen er steeds aan elke kant van de autosnelweg twee versmalde rijstroken open blijven voor het verkeer. De werkzaamheden zullen volgens de huidige planning beëindigd zijn op 31 augustus. Augustus is de meest verkeersluwe maand van het jaar. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht dan ook betrekkelijk weinig hinder tijdens de werkzaamheden.

Door de werkzaamheden in fasen uit te voeren, laat de aannemer in iedere rijrichting twee versmalde rijstroken open voor het verkeer. In de werfzone zal een snelheidsbeperking van 70 km/u gelden, om de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders te verzekeren.

Van 1 tot en met 13 augustus wordt er in de richting van Brussel op de rechterrijstrook en de pechstrook gewerkt. In de richting van Luik wordt er dan op de middenrijstrook en de linkerrijstrook gewerkt. De tweede fase duurt van 14 tot en met 31 augustus. In de richting van Luik worden dan de rechterrijstrook en de pechstrook aangepakt. In de richting Brussel zal er eerst gewerkt worden op de middenrijstrook en de linkerrijstrook, tot en met 21 augustus. Van 22 tot en met 31 augustus wordt er in de richting van Brussel nog op de rechterrijstrook en de middenrijstrook gewerkt.

Asfalteren is onmogelijk als het regent. Daarom worden de werkzaamheden in de zomer uitgevoerd. Als het toch regent, dan schuift de timing op.

De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 1.900.000 euro (incl. btw). De werkzaamheden worden uitgevoerd door Betonac nv.

www.verkeerscentrum.be
www.wegenwerken.be

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Anton De Coster, communicatieverantwoordelijke Tel: 02 257 23 11
Fax: 02 257 23 80
E-mail: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be