Ingezonden persbericht
Persbericht, 22 juli 2009
Italiaanse World Cup skiër Rocca geeft pastacursus in SnowWorld
Het Italiaanse World Cup herenskiteam trainde de afgelopen dagen in SnowWorld Landgraaf. Op de eerste avond stond er uiteraard een pastabuffet klaar voor de heren. Christoph Innerhofer gaf tijdens het diner aan de échte Italiaanse smaak te missen, waarop chef-kok Alexander Janssen van SnowWorld het team direct uitnodigde in de keuken, voor wat tips van de pastakenners bij uitstek.
Het Italiaanse team nam de uitnodiging aan, waarna er direct een pastaworkshop ingepland werd tussen de fietstraining in de middag en de slalomtraining in de avonduren. Giorgio Rocca legt uit: 'Een échte Italiaanse pasta wordt bereid volgens familierecept, wat ik uiteraard niet prijs kan geven. We hebben Alexander enkele inside-tips gegeven waardoor de specifieke Italiaanse smaak nog beter uit de verf komt bij het bereiden van de pasta. Vanaf nu zal de pasta dus nog Italiaanser smaken dan voorheen.'
Naast het Italiaanse World Cup herenskiteam zijn er deze zomer uiteraard veel meer atleten die Landgraaf aan zullen doen. 'De voorlopige teller staat al boven de 2500 atleten van zowel jeugdteams als World Cup teams. Zo staan onder andere de zusjes Sauerbreij, het Finse damesteam en het Noorse World Cup damesskiteam de komende zomer op de latten in Landgraaf. De aanvragen komen nog steeds binnen. We zijn er dan ook van overtuigd het aantal van afgelopen jaar te gaan overtreffen.'