Ingezonden persbericht
PERSBERICHT 23 juli 2009
Voeding Nu Symposium
Gezonde voeding, gezonde dranken
5 oktober 2009, Meeting Plaza, Maarssen
Gezonde voeding, gezonde dranken
In een gezonde voeding horen gezonde dranken. Maar welke dranken passen daarbij en waarom? De afgelopen jaren is het aanbod en de diversiteit van dranken enorm gegroeid. Een blik in het supermarktschap leert dat de consument een overweldigende keuze heeft, van ontbijtdrank en tussendoordrank tot lifestyledrankje in de avonduren. Fabrikanten vernieuwen aan de lopende band, de consument krijgt nieuwe keuzes, maar hoe verhoudt zich deze trend tot een gezonde voeding? Hoe weet je als consument nog wat goed voor je is?
In het symposium Gezonde voeding, gezonde dranken van Voeding Nu gaan de sprekers in op de grote diversiteit aan dranken die passen in een gezond voedingspatroon. Ze besteden onder andere aandacht aan ontbijtdranken, innovatieve zuiveldranken (met name voor kinderen), groente- en fruitdranken, functionele dranken en sportdranken. Daarnaast gaan onderzoekers in op de wetenschappelijk bewezen effecten van dranken. Wat is de invloed van dranken op eetlust en verzadiging? Zijn er dranken waarmee de verzadiging te beïnvloeden is om daarmee een antwoord te geven op problemen met overgewicht? Wat is nu werkelijk de dagelijkse vochtbehoefte, want tussen waterbehoefte en lekker drinken ligt een wereld van verschil? Zijn zoet- en kleurstoffen veilig? Wat moet je hier als consument van denken? En wat betekenen dranken voor het gebit? Kloppen de claims en waaraan moeten ze voldoen?
Sprekers:
. Dr Fred Brouns, Associate Professor, Program leader Health Food Innovation Management,
Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Afdeling Humane Biologie, Universiteit van Maastricht
. Dr. Bertine Philipsen-Geerling, Nutrition and Health Manager, Hero Nederland
. Dr. Jan Steijns, manager Health and Nutrition Affairs, FrieslandCampina
. Prof. Dr. Ir. Kees de Graaf, hoogleraar Sensoriek en Eetgedrag, afdeling Humane Voeding,
Wageningen Universiteit
. Michele Kellerhals, Director Research & Innovation Functional Ingredients, The Coca-Cola
Company
. Dr. Kerstin Burseg, Division Flavour, NIZO food research
. Prof. Dr. Cor van Loveren, ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam)
. Drs. Ing. Stephan Peters, Kennisspecialist Voedselveiligheid en Kwaliteit, Voedingscentrum
. Claudia van den Berg, Regulatory Affairs Manager Food & Feed, TNO Kwaliteit van Leven
Doelgroep
Het symposium is bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met dranken en voedingspatronen, zowel vanuit het perspectief van de consument als vanuit het perspectief vanuit de marketing en productontwikkeling, zoals diëtisten, voedingskundigen, voorlichters, beleidsmakers, productontwikkelaars, marketeers, docenten en studenten.
Meer informatie:
Noordervliet Media BV
Carola Aantjes - Coördinator Bijeenkomsten
Telefoon 030 - 635 8540
E-mail caantjes@noordervlietmedia.nl / www.vmt.nl
---
Noot voor de redactie,
Ingezonden persbericht