FloraHolland



Aanpassing veilgroep Phalaenopsis

NAALDWIJK (23 juli 2009) - De marktsituatie bij de Phalaenopsis is het afgelopen half jaar behoorlijk veranderd. Daarom past Klok Planten op Naaldwijk de positie van Phalaenopsis op de klok aan. Met ingang van maandag 27 juli wijzigt de indeling bij de veilgroep Phalaenopsis. Binnen de veilgroepen Phalaenopsis Meertakkers en eentakkers,vertakt wordt een segmentatie aangebracht om zo een stabiele prijsvorming en minder verstoringen van het veilproces te realiseren. De nieuwe indeling van de veilgroepnummers is als volgt: o Veilgroep 49 Phalaenopsis 1 tak (ééntakkers en vertakt) o Veilgroep 59 Phalaenopsis MT (meertakkers)

Artikelcodes Phalaenopsis MT
Dit betekent voor aanvoerders dat voor de meertakkers een andere veilgroep ingevuld moet worden, te weten veilgroep 59 Phalaenopsis MT. In veilgroep 59 worden alleen productcodes MT meertakkers geveild. Dit betekent dat er in deze veilgroep ook alleen gebruik gemaakt wordt van artikelcodes met de verwijzing MT in de productcode. Dit geldt ook voor de veilgroep 49 Phalaenopsis 1 tak (ééntakkers en vertakt). Hiervoor kunt u alleen gebruik maken van de artikelcodes welke betrekking hebben op deze veilgroep.
Op de VBN-site (www.vbn.nl) staan de actuele codes vermeld. Nieuwe codes kunnen worden aangevraagd bij vbncoderingen@floraholland.nl of telefoonnummer 0174-63 3375.

Deelkarren
Alleen deelkarren die uit partijen met "meertakken" bestaan kunnen in veilgroep Phalaenopsis MT 59 worden geveild. Karren die zijn samengesteld uit partijen met één tak en meertakken worden geveild in veilgroep 49 "Phalaenopsis 1 tak".