Oxanti van Belcolade: een nieuwe, donkere chocolade boordevol antioxidanten met een intense en langdurige werking

23/07/2009 10:00

Puratos

Oxanti is een nieuwe donkere chocolade van Belcolade, rijk aan antioxidanten, met een hogere en langere werking dan standaard chocolade. Bovendien blijkt uit vergelijkende smaaktesten met andere antioxidatieve chocolade, dat 2 op 3 consumenten een duidelijke voorkeur hebben voor Oxanti*.

Tijdens een standaard productieproces neemt de hoeveelheid antioxidanten sterk af door de hitte en de intensiviteit. Bij Oxanti wordt de chocolade gemaakt volgens een patentgebonden concheerproces°, waarbij de maximale kracht van de antioxidanten in de cacaobonen wordt behouden.

Dat betekent dat het hoge gehalte aan antioxidanten in Oxanti volledig afkomstig is van de gebruikte cacaobonen. Aan het recept zijn geen additieven of cacaopoeder toegevoegd. Donkere chocolade van Oxanti bevat 65 % cacao en wordt uitsluitend gemaakt van Ecuadoriaanse bonen.

Het nieuwe concheerproces is speciaal ontworpen om Oxanti's smaakprofiel te helpen ontwikkelen. Het biedt een antwoord op de vraag van de moderne consument naar gezondere en meer kwalitatieve voeding en levert hem bovendien de smaak die hij verkiest.

Uit de Oxygen Radical Absorbance Capacity test (een maat om het gehalte aan antioxidanten in een voedingsproduct uit te drukken) blijkt overigens dat Oxanti een veel hogere antioxidatieve werking heeft dan andere voedingsproducten die bekend staan om hun rijkdom aan antioxidanten zoals gewone donkere chocolade, rode wijn en groene thee.

Uit testen blijkt ook dat de werking van de antioxidanten in Oxanti langer actief blijft. Een onafhankelijke klinische studie toonde aan dat er vijf uur na het eten van standaard chocolade geen antioxidatieve werking meer aanwezig is in het lichaam, terwijl de antioxidanten in Oxanti nog steeds volop actief zijn†.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat antioxidanten krachtige molecules zijn die beschermen tegen kanker, hartaanvallen, degeneratieve ziektes en ouderdomsverschijnselen.

Onderzoek heeft ook aangetoond dat flavanolen, antioxidanten aanwezig in cacao, het risico op cardiovasculaire ziekten beperken doordat ze de bloedvatenfunctie verbeteren. Cacaoflavanolen helpen tevens om de bloeddruk te verlagen, om de glycemische bloedconcentratie te verminderen en fungeren als afweer tegen vermoeidheid.

Hoewel ook het lichaam antioxidanten produceert, zijn de efficiëntie, de aard en de hoeveelheid ervan ontoereikend om volledige bescherming te bieden tegen stress en ziekte. Een dieet aangevuld met antioxidanten helpt ons afweersysteem te versterken zodat we gezond blijven.

* Puratos Sensobus consumentenpanel ( N=289), Brugge, België. Maart 2009

° Concheren: het proces van het mechanisch kneden van de chocolade op hoge temperatuur voor de ontwikkeling van de smaak van chocolade.

† Food & Nutrition Unit, IRCCS San Raffaele Pisana, Rome, Italië. Oktober 2008 - Februari 2009.

Voor meer informatie, kijk op www.oxanti.com, bel naar +32 53 83 96 00

of contacteer Caroline Ouwerx, General Manager Belcolade, couwerx@belcolade.com ,

of Matt Crumpton, Marketing Director, mcrumpton@belcolade.com

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel