Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden zoekt vrijwilligers Schoolpreventieplan

De gemeente Coevorden zoekt voor de uitvoering van het Schoolpreventieplan (SPP) enthousiaste vrijwilligers/ervaringsdeskundigen die gastlessen willen geven op basisscholen in de gemeente Coevorden.

Het SPP is een project van de gemeente Coevorden in samenwerking met diverse instanties en instellingen, zoals de Politie, bureau Halt Noord Nederland, Veilig Verkeer Nederland en de GGD. Het project is erop gericht leerlingen in de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs bewust te maken van gevaren en bedreigingen in hun omgeving. Ze krijgen 16 lessen die zijn gericht op beïnvloeding van hun gedrag, gezondheid, verslaving, sport, vandalisme en verkeer. De lessen worden verzorgt door Politie, Halt, GGD en vrijwilligers.

Vindt u het leuk om op basis van uw ervaring (bijvoorbeeld op het gebied van verslavingszorg of gedragsproblemen bij jeugd) een aantal van deze lessen te geven? Kunt u de te behandelen thema's op een leuke manier bespreekbaar maken? Neem dan contact op met de gemeente Coevorden, Mabel Kerpels, telefoon: 0524-598108 of mkerpels@coevorden.nl.
Zij kan u nader informeren over onder andere mogelijkheden voor het volgen van een cursus en een onkostenvergoeding. Een opleiding is niet strikt vereist en leeftijd en achtergrond spelen geen rol. Over de werktijden, die vallen binnen de schooluren, kan worden overlegd.