Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Klant CheapTickets.nl kiest voor extra vakantie

Korting op volgende reis wint van cash terugbetaling vliegtax

Oosterhout, 22 juli 2009

Klanten van CheapTickets.nl zetten hun vliegtax massaal in voor extra korting op een nieuw te boeken reis. Het meerendeel van de klanten geeft hiermee het signaal af om het komende jaar in ieder geval nog één keer van plan te zijn om het vliegtuig te pakken naar een buitenlandse bestemming.

De grootste online aanbieder van vliegtickets besloot eind juni om actief over te gaan op de terugbetaling van de vliegtax. Naast de mogelijkheid die CheapTickets.nl haar klanten bood om het reeds betaalde bedrag met extra voordeel in te zetten op een nieuw te boeken reis, kon de reiziger er ook voor kiezen om het bedrag teruggestort te krijgen op de rekening.

Kortingsactie succesvol

"Door de massale keuze voor de kortingsactie, lijken onze klanten vastbesloten te zijn om op korte termijn nog een vlucht bij ons te boeken", aldus Raymond Vrijenhoek, CEO van CheapTickets.nl. "Ruim de helft van de 'gedupeerden' heeft gekozen voor een goedkopere tweede vakantie in plaats van een extra zakcentje voor de reeds geboekte reis. Het is nog te vroeg om te zeggen welke bestemmingen vooral zullen profiteren van de unieke 'vliegtax-terugbetaal-actie', maar we verwachten dat velen hun tegoed zullen gebruiken voor een citytrip in het najaar. Mensen kunnen hun tegoed, EURO 15,00 i.p.v. 11,25 voor een Europese vlucht of EURO 50,00 i.p.v. de betaalde vliegtax à 45,00 voor een lange afstandsvlucht, echter nog tot en met eind juni volgend jaar gebruiken. Dus ook het zomerseizoen van 2010 zal hiervan mogelijk nog de vruchten plukken."

Terugbetaling vliegtax

De passagiers die aangegeven hebben om de eerder betaalde vliegtax liever teruggestort te krijgen op hun rekening, hebben dit bedrag inmiddels al ontvangen of zullen het bedrag op korte termijn op hun rekening bijgeschreven zien. Vrijenhoek: "De terugbetaling van de vliegtax bleek een grote klus, maar moest vroeg of laat toch gebeuren. Wij hebben besloten om onze klanten niet langer te laten wachten en de terugbetaling proactief aan te pakken. De keuze van ruim de helft van onze klanten voor de kortingsactie zien wij als een positief signaal richting CheapTickets.nl en wij zijn blij om de vliegtaxaffaire met een goed gevoel af te kunnen ronden", zo besluit Vrijenhoek.

Over CheapTickets.nl

CheapTickets.nl werd in 2001 opgericht door de Beins Travel Group en startte op de Nederlandse markt met CheapTickets.nl. Met een behaalde jaaromzet van E 150 miljoen in 2008 is het bedrijf in Nederland marktleider op het gebied van online verkoop van vliegtickets, accommodaties, huurauto's en pakketreizen. In 2007 werd de Duitse website CheapTickets.de gelanceerd met een call center in Saarbrücken. Naast de kantoren in Nederland en Duitsland, heeft het bedrijf ook een vestiging op Curaçao.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht