Barco


De installatie van de 1.000e digitale cinemaprojector van Barco bevestigt zijn positie als marktleider in China

Kuurne, België, 22 juli 2009. Barco, wereldleider op het vlak van digitale cinematechnologie, kondigt trots aan dat het zijn 1.000ste digitale cinemaprojector heeft geïnstalleerd in China. Dit bevestigt nogmaals dat Barco een vaste voet heeft in de digitale cinemamarkt in Zuidoost-Azië in het algemeen, en in China in het bijzonder, waar het bedrijf een marktaandeel van meer dan 80% bezit.

Al sinds het begin van de digitale cinema in China werkt Barco nauw samen met GDC Technology om alomvattende digitale cinemaoplossingen te bieden aan bioscoopexploitanten. Sinds de aankondiging van het partnerschap in maart 2007 werkten beide bedrijven aan een aantal succesvolle deals en ze zullen dit ook in de toekomst blijven doen. Onlangs nog werden grote overeenkomsten aangekondigd met vooraanstaande bioscoopexploitanten als Jinyi, Hengdian en de China Film Group, in totaal goed voor meer dan 200 digitale cinemaprojectors.

"China is één van de snelst groeiende bioscoopmarkten ter wereld en Barco is trots dat het mag meewerken aan de overgang naar het digitale tijdperk", aldus Frank Christiaens, Barco's President Greater-China. "Barco zet zich al geruime tijd in voor de digitale cinemamarkt en leverde serieuze inspanningen op de Chinese markt. We hechten veel waarde aan onze bestaande partnerschappen en aan het vertrouwen van onze klanten in digitale cinemaprojectors van Barco."

"China heeft altijd het voortouw genomen wat digitale vernieuwing betreft. Al in 2006 tekende Barco een historische overeenkomst met Dadi Digital Cinemas en we bezitten een marktaandeel van meer dan 80% in China", aldus Alain Solomon, VP van Barco's Digital Cinema business. "Onze Chinese klanten stellen vooral onze betrouwbaarheid en lage totale eigendomskosten op prijs, die te danken zijn aan ons modulair design en het gebruik van standaardlampen in ons projectordesign."

Barco's digitale cinemaprojectors steunen op de baanbrekende DLP Cinema®-technologie van Texas Instruments, die telkens weer een perfecte weergave van de filmcontent waarborgen, zodat bioscoopbezoekers een optimale filmervaring beleven met beelden die altijd even helder en contrastrijk zijn en levendige kleuren bevatten.

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Research & Development en Manufacturing in Europa, Noord-Amerika en Zuidoost-Azië.
Barco (NYSE (Euronext: Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3300 werknemers wereldwijd. In 2008 zette Barco een omzet neer van 725 miljoen.

© Copyright 2009 by Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden