Politie Brabant-Noord

Aanhoudingen na aanhouding bedreiger

'S-Hertogenbosch, 20-07-2009

De politie heeft zondagavond een 28-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch op de Loekemanstraat aangehouden in verband met de bedreiging van een 24-jarige plaatsgenoot en de vernieling van zijn bedrijfsauto. Het slachtoffer reed door de Esdoornstraat en claxonneerde naar twee mannen die midden op de weg liepen. Een van de mannen, de later aangehouden verdachte, was het daar kennelijk niet mee eens. Toen het slachtoffer zijn auto in de buurt parkeerde werd hij bedreigd door de verdachte en schopte deze tegen het voertuig. De auto liep daardoor een deuk op.

De verdachte vertrok daarna samen met zijn maat. Op basis van het signalement en het kenteken van de auto, kon hij worden getraceerd en aangehouden.

Omdat zijn eerder genoemde kompaan, een 39-jarige Bosschenaar, probeerde de verdachte na zijn aanhouding uit de politieauto te bevrijden en agenten beledigde, werd ook hij aangehouden.

De 51-jarige vader van de verdachte werd kort daarna aangehouden in verband met bedreiging van betrokken agenten. Ook een 24-jarige zus van de verdachte werd opgepakt. Zij zag namelijk kans in het tumult een politieagent tegen zijn oog te stompen. De agent hield daar een dik oog aan over.

Alle aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. De 51-jarige man werd in verband met gezondheidsklachten voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. Hij is direct in vrijheid gesteld en meldt zich binnenkort voor het afleggen van een verklaring.

De andere drie verdachten zitten nog vast.