Gemeente Voerendaal
\ 15/7/2009 - Franse koks bereiden zuurvlees in Voerendaal
Franse koks bereiden zuurvlees in Voerendaal
Op zaterdag 18 juli a.s. leren twee franse koks zuurvlees bereiden bij
traiteur Quadakkers te Voerendaal.
De reden van het bezoek is het feit dat inwoners van Voerendaal op 19
en 20 september a.s. te gast zijn bij het jaarlijkse ovenfeest te
Dieu in de regio Pays de la Meuse Noord Frankrijk.
Waarom naar Dieu? In het voorjaar 2008 bracht een delegatie uit
voornoemde streek een bezoek aan Voerendaal. Daarbij werden de eerste
contacten gelegd om op meerdere terreinen tot een uitwisseling te
komen. Het is een regio die meerdere overeenkomsten met Voerendaal
heeft waaronder de ovens, de wijnboeren en de steengroeve.
De streek bestaat uit 32 gemeenten met 18.000 inwoners. Deze streek
wordt bestuurd vanuit Dieu.
Begin dit jaar kwam er een uitnodiging van de organisatie Traditions
Meusiennes om op 19 en 20 september a.s. deel te nemen aan hun
jaarlijkse ovenfeest.
Deze uitnodiging is voor de raadsleden Ine Hellwig en Jo Koenen en
voorzitter van het Mannenkoor St.Remigius Jo Berholet een reden om het
initiatief te nemen en te bekijken wie vanuit Voerendaal mee kan gaan
naar Dieu.
De voorbereidingen voor deelname zijn gestart en een brede delegatie
is bereid mee te gaan, waaronder lokale bakkers vanwege de Limburgse
vla, de VVV Zuid-Limburg, Mannenkoor St.Remigius, de heemkunde
vereniging Klimmen en een vertegenwoordiging van het
gemeentebestuur.
Tijdens dit feest zal het typisch Limburgs gerecht zuurvlees door de
Fransen worden bereid voor de Voerendaalse gasten.