Gemeente De Bilt


Woonstichting SSW en gemeente ondertekenen prestatieafspraken

Op 16 juli jongstleden ondertekenden directeur Van Zijl van de woonstichting SSW en wethouder Ditewig van de gemeente De Bilt een prestatieovereenkomst. De overeenkomst bevat afspraken op hoofdlijnen over huizen, doelgroepen, wonen, welzijn en zorg en de leefbaarheid. Deze worden jaarlijks uitgewerkt in actieprogramma's. Op deze manier stemmen de gemeente en de woonstichting hun activiteiten nog beter op elkaar af.

Tijdens de ondertekening benadrukten Wethouder Ditewig en directeur Van Zijl hun constructieve en prettige samenwerking. Doel van deze samenwerking is de realisatie van voldoende woningen voor verschillende doelgroepen in de gemeente. De afspraken die nu zijn gemaakt gaan onder andere over duurzaam bouwen en wijkbeheer. Jaarlijks worden programma's opgesteld waarin concrete acties worden beschreven. De prestatieafspraken gelden voor de periode 2009-2014 en vervangen de oude afspraken die niet meer up to date waren. Daarin ontbraken leefbaarheid en wonen, welzijn en zorg.

De gemeentelijke taak op het gebied van volkshuisvesting is vastgelegd in de woonvisie. Voor de realisatie van sociale woningbouw is de woonstichting SSW een belangrijke partner. Beide partijen hebben een belangrijke taak op het gebied van leefbaarheid. Daarom werken zij ook samen aan het leefbaar houden van de wijken en de dorpen en het versterken van de kleine kernen.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Communicatieadviseur, Linda van den Noort (030) 228 95 00

Bilthoven, 16 juli 2009