Gemeente Borsele

Borsele krijgt eigen bus

De gemeente Borsele krijgt een eigen bus om bewoners naar activiteiten te vervoeren. De gemeenteraad heeft daar gisteravond mee ingestemd. De gemeente wil al langere tijd een bus, die ook geschikt is voor mindervaliden. Er worden veel activiteiten georganiseerd, maar het vervoer om daarnaar toe te gaan kan voor sommigen een probleem zijn. Deze bus biedt de oplossing hiervoor.

De gemeente gaat de bus gebruiken om inwoners van Borsele gezamenlijk te vervoeren naar activiteiten, zoals een bezoek aan de weekmarkt in Goes of Middelburg. Ook wordt de bus ingezet voor eenmalige activiteiten, bijvoorbeeld van de Seniorenraad of van het Steunpunt Vrijwilligers en Mantelzorg. Het is de bedoeling dat vrijwilligers met de bus gaan rijden en, indien nodig, de deelnemers begeleiden.

De gemeente verwacht in het najaar te beschikken over de bus. Zij zoekt nog wel vrijwilligers om de bus daadwerkelijk te laten rijden. Mensen die interesse hebben om als vrijwilliger of als begeleider aan de slag te gaan, kunnen contact opnemen met Linda Duvekot, coördinator Steunpunt Vrijwilligers en Mantelzorg Borsele, tel. nr. (0113) 316157 of per e-mail: vwsborsele@vrijwilligershuis.nl.