MBO raad

Mbo'ers studeren door

16-07-2009 - Ruim vijfendertig procent van de mbo-studenten die nu afstuderen, blijft studeren aan het mbo om een diploma op een hoger niveau te behalen. Zo'n twintig procent van de mbo'ers begint komend studiejaar aan een hbo-opleiding.
Dit blijkt uit een analyse van de kaarten die de studenten hebben ingevuld voor het school ex programma. Ongeveer zestien procent van de mbo'ers zoekt momenteel nog naar een baan of heeft op dit moment nog geen keuze gemaakt tussen werken of doorstuderen.

Studenten stimuleren
Mbo-instellingen brengen vanuit het school ex programma in beeld wat hun studenten volgend schooljaar gaan doen: doorstuderen of een baan zoeken. De scholen spannen zich daarbij in om zoveel mogelijk jongeren te stimuleren om door te leren en een diploma te halen op een hoger niveau.

Kansen op de arbeidsmarkt vergroten
Mbo-instellingen en het UWV helpen de jongeren die aan het begin van komend studiejaar nog geen baan hebben gevonden bij het zoeken naar werk. In dit traject bieden de mbo-scholen de jongeren ook een opleiding aan. Zo combineren ze werken en studeren en worden uiteindelijk hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Cruciale rol in actieplan Jeugdwerkloosheid
Het school ex programma speelt een cruciale rol in het actieplan Jeugdwerkloosheid. Het programma wordt uitgevoerd door de mbo-sector in nauwe samenwerking met partners zoals het ministerie van OCW en het UWV.

Bron/Auteur: Webredactie