Gemeente Vlaardingen


Bevolkingsonderzoek borstkanker

15 juli 2009

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar, wonend in de gemeente Vlaardingen worden uitgenodigd om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. De eerste groep vrouwen kan zich sinds begin juli laten controleren in een mobiel onderzoekscentrum bij zwembad de Kulk aan de Westlandseweg 200. Het onderzoek duurt naar verwachting tot en met het eerste kwartaal 2010.

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar ontvangen voor het vrijwillige onderzoek automatisch een schriftelijke uitnodiging. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfotos van beide borsten. Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk.

Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te vinden op www.bevolkingsonderzoekzuid-west.nl.