KNHS


Kwalificatie BoerenBond/Welkoop Cup weer voor Tim van den Oetelaar 13 juli 2009
boerenbond hagesteijn

Tijdens Concours Hagestein is op 11 juli jl. de vijfde wedstrijd verreden van de BoerenBond/Welkoop Cup 2009, een rijstijlcompetitie in de klasse M springen paarden.

Op de terreinen van Stal Bosgoed won de 15-jarige Tim van den Oetelaar uit St. Oedenrode de rubriek met zijn paard Wakker (v. Lupicor). Met deze verwinning staat hij bovenaan in het tussenklassement. Precies een maand geleden won hij namelijk deze rubriek met hetzelfde paard in Meerlo. De rijstijlcompetitie lijkt Van den Oetelaar op zijn lijf geschreven, want ook met zijn andere topper Vitis (v. Concorde) heeft hij deze rubriek al eens gewonnen en stond hij gisteren in de eerste manche eerste, moest uiteindelijk met de 8e plaats genoegen nemen.

Van den Oetelaar heeft zich met Wakker in ieder geval verzekerd van een plaats in de halve finale. Om hiervoor in aanmerking te komen dienen de combinaties deel te hebben genomen aan minimaal 2 van de 8 kwalificatiewedstrijden en de beste twee resultaten tellen. Aan de halve finale nemen 24 combinaties deel. De beste 15 (gekwalificeerde) combinaties van de halve finale plaatsen zich voor de finale tijdens het prestigieuze evenement Jumping Indoor Maastricht (november)

De volgende kwalificatiewedstrijden zijn in Heeswijk-Dinther (19 juli), Hoogland (19 september) en Varsseveld (19 september).

Uitslag BoerenBond/Welkoop Cup Hagestein

1. Tim van de Oetelaar Wakker (v. Lupicor)

2. Chris de Heer Vick

3. Sophie Claassen Tops Tina Cara T

4. Stein Persoon Uniki
8. Tim van de Oetelaar Vitis (v. Concorde)

Voor meer informatie en de tussenstand: www.knhs.nl > springen > competities

Op de foto: Tim van den Oetelaar met Wakker (v. Lupicor) ontvangt felicitaties van Jerry Tracey namens BoerenBond en Welkoop.