Ingezonden persbericht


Utrecht, 13 juli 2009

'Hoe je vlees moet kopen, bereiden & eten'

Meat
Meat
Richardson, A.

Meat. De titel zegt het al. Dit is het ultieme kookboek over vlees! En dan bedoelt de Australische kok Adrian Richardson natuurlijk niet méér vlees maar béter vlees. Eindelijk een ode aan het dier en al zijn producten, van kop tot staart. En dat is ook wel eens leuk na alle aandacht voor vegetarisch eten...

Richardson is een gepassioneerd vleesexpert. De eigenaar van het beroemde vleesrestaurant La Luna Bistro in Melbourne laat je in Meat ruiken aan alle geheimen van een ideale biefstuk, heerlijke T-bonesteak, gekruide lamstong en echte ossenstaartsoep. Want er valt aan een goed verzorgd dier zoveel meer te genieten dan alleen schouders en dijen!

De succesvolle Richardson, die nog altijd zelf slacht, vertelt alles wat hij weet over rund-, varkens- en lamsvlees, over kip, gevogelte en wild. Waar komt goed vlees vandaan en waar kun je het kopen? Waar moet je op letten bij het kiezen van het juiste vlees? En hoe kun je - al was het maar uit respect voor het dier - ook de minder bekende delen gebruiken?

Meat is een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die het beste uit zijn vlees wil halen. En de foto's van Dean Cambray benadrukken Richardsons frisse kijk op eten. Van alle soorten vlees, maar ook van de pasta die hij elke dag vers maakt, de avocado's en tomaten die hij zelf kweekt en de champignons die klanten binnen een paar uur na de pluk op hun bord krijgen. Maar de basis is en blijft... een prachtig stuk Meat!

Voor informatie en recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met:



Ingezonden persbericht