KNWV

Team Boskalis verdedigt F18 Wereldtitel

vrijdag 10 juli 2009

Vanaf maandag 13 juli 2009 verdedigt Team Boskalis de F18 wereldtitel in het Belgische Knokke. Regerend wereldkampioen Coen de Koning (Hoorn) verschijnt met zijn nieuwe bemanning Thijs Visser (Amersfoort) aan de start van het WK F18 2009. Dit tweetal zal ondermeer
concurrentie ondervinden van teamgenoten Hugh Styles (GBR) en
Ferdinand van West (Bloemendaal).

Beide duo's zetten dit seizoen reeds klinkende
resultaten neer. Zowel Sascha Larsen (Ypenburg) en Christa van Helden (Utrecht) als Gunnar Larsen (Scheveningen) en Stefan Dubbeldam (Delft) gaan voor een plek binnen de top tien.
Er staan 179 boten vooringeschreven. ??In 2008 eindigde De Koning samen met Jeroen van Leeuwen op het hoogste schavot. Extra druk zegt de stuurman nu niet te voelen: "Dat bepaal je een beetje zelf. Ik ben heel blij met hoe het dit jaar gaat. Tijdens alle wedstrijden die we zeilden, waren we bezig om als team beter te worden. Dat leverde goede resultaten op, dus die manier past kennelijk bij ons." In juni wonnen De Koning en Visser de Zwitserleven Zeilweek en afgelopen weekend werden ze tweede bij het Belgische F18 Noordzee Kampioenschap. De Koning: "Dat was gek, want we pakten het heel ontspannen aan. We wilden een beetje aan het WK-water wennen en gewoon lol maken. We kwamen te laat bij de eerste start en in de tweede race hadden we een zwarte vlag.

Met gemiddeld een zesde plaats verwacht je niet op het podium te staan, maar iedereen voer wisselvallig. We gaan deze week nog een paar dagen serieus trainen en dan moeten we voldoende voorbereid zijn." De Koning hoopt op wisselende omstandigheden: "Dan zijn wij sterk, want dan gaat het niet puur om bootsnelheid."??

Website Team Boskalis: www.teamboskalis.com
Website WK: www.f18worlds2009.com