Culinair Australië strijdt in 'My Restaurant Rules' bij RTL 4
In My Restaurant Rules, dat vanaf maandag 13 juli te zien is bij RTL
4, strijden vijf koppels uit Australië om hun droom te verwezenlijken:
het opstarten van hun eigen restaurant.
In de eerste aflevering worden de koppels uit Brisbane, Sydney,
Melbourne, Adelaide en Perth voor het eerst geconfronteerd met de
panden van hun te starten restaurant. Voor de meeste van hen is dit
een grote schok. De deelnemers ontdekken er van alles, van dode
knaagdieren tot overstroomde ruimtes. Ze zien al snel in dat ze veel
werk moeten verzetten om van deze puinhoop met een beperkt budget en
in een korte tijd een succesvol restaurant te moeten maken.
Er is een budget beschikbaar van 100.000 dollar, waarvan ieder team
een bepaald deel kan verdienen voor de start van hun restaurant. Hoe
groot dat deel zal zijn, wordt bepaald door de jury, die hen
beoordeeld op basis van het concept wat de koppels aan ze moeten
presenteren.
Evan en Bella, de kandidaten uit Sydney, bijten het spits af. Zij
presenteren hun idee voor een restaurant dat zich voornamelijk richt
op mannen. Ze pakken uit met luxe moodboards en een uitgebreid
menu-concept maar worden met hun neus op de feiten gedrukt als de jury
spelfouten in het menu ziet staan.
De volgende die voor de jury mogen verschijnen is het pasgetrouwde
stel Todd en Francesca uit Brisbane. Zij hebben een schilderij gemaakt
van hun droomrestaurant. Met Todd's ervaring als internationale
chef-kok wordt er veel van hem verwacht. Todd haalt alles uit de kast
maar de jury laat weten dat hij de plank volledig misslaat.
In Melbourne introduceren vrienden Dan en Rob hun Italiaanse
droomrestaurant waar ze eens per week een singleavond willen
organiseren. Beide jongens willen een goede indruk maken en
verschijnen gekleed als obers voor de jury. Maar juist hierop worden
ze afgerekend. De niet goed gestreken overhemden zorgen direct voor
minpunten!
De uit Adelaide afkomstige John en Justine richten zich niet op het
interieur of de service, maar op het bijzondere Australische voedsel.
De passie voor voedsel is duidelijk aanwezig maar ook bij hen laat de
kleding te wensen over.
Het laatste koppel, een moeder en zoon uit Perth, hopen op een groot
geldbedrag. Hun restaurant beschikt over een trap die snel aan
vervanging toe is. Dit laten ze duidelijk weten.
Na lang wikken en wegen komt de jury met een oordeel. Wie heeft het
beste concept en krijgt het grootste geldbedrag aan de start van dit
spannende avontuur?
Uitzending RTL 4: maandag t/m vrijdag vanaf 13 juli, tussen 16.05 en
17.05 uur. Herhaling: RTL 4: maandag t/m vrijdag vanaf 14 juli tussen
11:15 en 12.10 uur.
---
Noot aan de redactie: Voor meer informatie / fotomateriaal kunt u
contact opnemen met Tamara de Kruijff, RTL Nederland Communicatie, via
tel: 035 - 6718938 of tamara.de.kruijff@rtl.nl.
RTL Group