ProRail

Persbericht

16-06-2009

Van 11 juli t/m 9 augustus geen treinverkeer in Velserspoortunnel

Van 11 juli t/m 9 augustus 2009 zal de Velserspoortunnel zijn afgesloten voor al het treinverkeer. In die periode voert aannemer BAM in opdracht van ProRail grootschalige onderhoudswerkzaam-heden uit aan de tunnel. NS past de treindienstregeling aan en zet extra bussen in.

Voor treinreizigers die normaal gesproken opstappen tussen Uitgeest en Haarlem en door de Velserspoortunnel reizen, worden bussen ingezet tussen Beverwijk en Driehuis. In het weekend en 's avonds na 00.40 uur rijden deze bussen tussen Uitgeest en Driehuis. De reistijd wordt hiermee verlengd met 20 tot 30 minuten. Zaterdagavond 25 juli vanaf 22.00 en zondag 26 juli en zondag 9 augustus rijden er bovendien geen treinen tussen Driehuis en Haarlem. Doorgaande treinreizigers, die normaal gesproken gebruikmaken van het traject Uitgeest - Haarlem, wordt aangeraden om te rijden via Amsterdam Sloterdijk. Hierdoor lopen reizigers een minimale extra reistijd op.

De aangepaste reistijden, inclusief de extra bussen, worden opgenomen in het reisadvies op www.ns.nl. NS en ProRail adviseren treinreizigers dit reisadvies goed op te volgen.

ProRail heeft er bewust voor gekozen de werkzaamheden in de vakantieperiode uit te laten voeren, aangezien er dan aanzienlijk minder mensen gebruikmaken van de trein.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.van11julitm9augustusgeentreinv erkeerinvelserspoortunnel&category=Regionaal]