DSB Bank

Persbericht

Wognum, 8 juli 2009

DSB bank benoemt nieuwe leden Raad van Bestuur

Met ingang van vandaag gaan Ronald Buwalda en Robin Linschoten deel uitmaken van de Raad van Bestuur van DSB Bank N.V. Ronald Buwalda (37) zal als RvB-lid de functie Chief Financial Officer (CFO) bekleden en Robin Linschoten (52) de functie van Chief Risk Officer (CRO). Beide heren zijn goede bekenden van DSB Bank. Buwalda in de functie van Directeur Finance & Control en plv. CFO en Linschoten was tot voor kort Commissaris bij DSB. Geheel in lijn met het rapport van de commissie Maas wordt in de nieuwe functie van Chief Risk Officer tot op het hoogste niveau aandacht geschonken aan risk, corporate governance, compliance en communicatie. Ronald Buwalda is registeraccountant en volgde een controllersopleiding aan Universiteit Nijenrode. Hij startte zijn carrière in de accountancy en was tot 2003 manager bij Deloitte Consultants waarna hij vervolgens in dienst trad bij DSB Bank. Na een korte onderbreking (april - juni 2009) bij de Friesland Bank, is hij nu CFO bij DSB Bank N.V. Ronald Buwalda is samenwonend en vader van 2 zoons.

Robin Linschoten werd na zijn kandidaats Rechten aan de VU te Amsterdam (1978) wetenschappelijk medewerker van de VVD fractie in de Tweede Kamer en was van 1982 tot 1994 lid van de Tweede Kamer w.o. van 1991 tot 1994 voorzitter van de vaste Kamercommissie voor financiën. Van 1994 tot 1996 was hij Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en vervolgens tot op heden zelfstandig ondernemer/DGA.

Vanaf 1996 tot heden is hij kroonlid en lid van het dagelijks bestuur van de Sociaal Economische Raad (SER). Van 2000 tot 2009 vervulde hij het voorzitterschap van het Advies College Toetsing Administratieve Lasten (ACTAL) en van 2006 tot 2009 was hij kwartiermaker en lid van de Raad van Bestuur a.i. van Vilans, een kennisinstituut voor langdurende zorg. Robin Linschoten is gehuwd en vader van een dochter en zoon.

Met de benoeming van beide heren is de Raad van Bestuur van DSB Bank voltallig, naast Dirk Scheringa, CEO en voorzitter van de RvB en Hans van Goor, COO.
Dirk Scheringa: "Het is goed een tweetal ingewerkte DSB'ers te verwelkomen en fijn dat de goedkeuring van De Nederlandsche Bank zo vlot kwam. Het vertrouwen dat wij in hen stellen en zij in ons, vormt een goede basis voor de toekomst. Wij hopen op 23 juli a.s. bij de publicatie van onze (zwarte) jaarcijfers 2008 en de 1e halfjaarcijfers 2009 in deze nieuwe samenstelling het beleid te presenteren op grond waarvan wij de huidige kredietcrisis het hoofd bieden en waarmee wij een gezonde toekomst tegemoet gaan".