Metaalunie

Handelsmissies Brazilië en Duitsland, najaar 2009

8-7-2009

De Koninklijke Metaalunie organiseert in het najar van 2009, in opdracht van de EVD (het agentschap van het ministerie van Economische Zaken) twee handelsmissies, te weten:


- Brazilië (18 t/m 23 oktober)

- Duitsland (22 t/m 24 november)

Metaalondernemers wordt de mogelijkheid geboden in kort tijdsbestek, tegen een aantrekkelijke prijs (500 euro), een buitenlandse markt te verkennen en internationale contacten te leggen. Ondernemers worden ondersteund door een professionele matchmaker, die voor elke deelnemer een individueel afsprakenschema opstelt.

Brazilië 18 t/m 23 oktober 2009
Van 18 t/m 23 oktober 2009 vindt een vijfdaagse handelsmissie naar São Paulo en Rio Grande do Sul in Brazilië plaats. Naast individuele matchmaking vindt tijdens deze reis een bezoek aan de Mercopar, de belangrijkste beurs op het gebied van subcontracting en hightech metaalindustrie in Zuid-Amerika plaats. Deze missie wordt uitgevoerd in samenwerking met de Vereniging FME-CWM, en met TRANSFER Consultancy, adviesbureau voor export- en internationaliseringsondersteuning aan bedrijven die zakendoen met Spaans-, Portugees- en Franstalige landen. De handelsmissie is bedoeld voor mkb-bedrijven uit de hoogwaardige metaalindustrie, in het bijzonder machine- en modulebouw, hoogwaardige toeleveranciers en de fijnmechanische industrie. Binnen de Braziliaanse metaalsector bestaat behoefte aan hoogwaardige kennis. Veel Braziliaanse bedrijven hebben daarom interesse in samenwerking met Europese ondernemers. Dit biedt ruime kansen voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in machinebouw en metaalbewerking. In de agenda vindt u meer informatie, de deelnemersvoorwaarden en een link naar het aanmeldingsformulier.

Klik daarvoor op de link onderaan deze pagina. agenda

Duitsland: 22 t/m 24 november 2009
Van 22 t/m 24 november 2009 is er een driedaagse handelsreis naar de regio Rhein-Main in Duitsland. Deze missie wordt georganiseerd in samenwerking met Gateway to Germany, het Metaaluniesteunpunt voor Duitsland. Deelname biedt startende Nederlandse exporteurs binnen de kennisintensieve toeleversector kansen in contact te komen met Duitse partners. De focus zal vooral liggen op toelevering aan de Duitse hightech-machinebouw. De regio Rhein-Main is het economische zwaartepunt van "Mitteldeutschland" en omvat de deelstaten Hessen en Rheinland-Pfalz, evenals het Noorden van Bayern en Baden-Württemberg. Het noorden van Bayern zal een belangrijke toegevoegde waarde bieden aan de deelnemers van de missie, omdat hier een belangrijk machinecluster is gevestigd.

In de agenda vindt u meer informatie en een link voor aanmelding.

Meer informatie
verlinden@metaalunie.nl