KNHS


Dressuurteam EK Ponys bekend
3 juli 2009
Dana van Lierop

ERMELO (KNHS) Bondscoach dressuur ponys Christa Laarakkers heeft haar team bekend gemaakt voor de Europese Kampioenschappen Ponys. Dit EK wordt verreden in het Belgische Moorsele van 29 juli t/m 3 augustus.

Het team bestaat uit de volgende vier amazones:


- Maria van den Dungen (Amsterdam)- Rembrandt D.D.H. (v. Renoir)
- Dana van Lierop (Lierop) - Equestricons Lord Champion (v. Le Champion) reservepony Wengelos Ricardo (v. Coelenhages Purioso)
- Antoinette te Riele (Weert) - Golden Girl (v. Fs Dont Worry) reservepony Danny Boy B (v. Flying Dream)

- Julia van Schaik (Valthermond)- Den Ostriks Dailan (v. Leuns Velds Lord)

Anne Meulendijks (Heeze) is met Boticelli (v. Brilant) aangewezen als reservecombinatie.

Maria van den Dungen maakte in 2007 ook deel uit van het team, maar helaas gooide vorig jaar een blessure van haar pony Dino P roet in het eten. Dit jaar presteerde zij met haar pony Rembrandt D.D.H. zeer sterk en afgelopen weekend wist zij de finale van de Imperial Riding Cup op haar naam te zetten. Voor Dana van Lierop is Moorsele haar eerste Europees Kampioenschap. Zij heeft in een korte tijd laten zien bij de top te behoren. Mocht haar pony Equestricons Lord Champion geblesseerd raken, dan mag zij deelnemen met haar tweede troef Wengelos Ricardo. Antoinette te Riele heeft in het verleden al meerdere keren deelgenomen aan een Europees Kampioenschap. Vorig jaar behaalde te Riele in het Zwitserse Avenches met haar pony Golden Girl zowel een zilveren teammedaille als een zilveren individuele medaille. Ook Te Riele heeft een reservepony tot haar beschikking, mocht haar pony Golden Girl geblesseerd raken. Dan mag zij een beroep doen op haar tweede pony Danny Boy B.

Van Schaik is de grote verassing in het team. Slechts twee weken geleden werd zij opgenomen in het B-kader. Zij heeft de afgelopen tijd zeer goed gepresteerd. Afgelopen weekend tijdens de finale van de Imperial Riding Cup reed zij heel sterk en in het eindklassement behaalde zij een nette 4e plaats. De pony van Anne Meulendijks kampte de afgelopen paar weken met een blessure, waardoor haar planning voor het Europees Kampioenschap een andere draai kreeg. Afgelopen weekend reed ze tijdens de finale van de Imperial Riding Cup op een erg frisse Boticelli en daardoor kon ze helaas niet de sterke prestatie die we van haar gewend zijn neerzetten.

Bondscoach Laarakkers; Julia van Schaik is een verassing in het team. Begin dit jaar had niemand verwacht dat zij de vierde persoon in het team zou worden. Zij heeft echter op de belangrijke wedstrijden dit seizoen laten zien dat ook zij bij de top behoort. Met Julia en de drie topdames Maria, Dana en Antoinette hebben we een topteam, waar ik alle vertrouwen in heb. Ik hoop dat er veel oranje supporters naar België komen om ons aan te moedigen!

De teams voor het springen en eventing worden volgende week door de bondscoaches bekend gemaakt.