Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Bruna breidt verder uit

Zesde nieuwe Bruna 2009 in Amsterdam-Noord

Houten, 2 juli 2009 - Op 2 juli opende een nieuwe Bruna winkel zijn deuren. De winkel, gelegen in het winkelcentrum Boven 't IJ in Amsterdam-Noord, is de zesde nieuwe Bruna van dit jaar. En er staan er nog veel meer op de planning: in 2009 wil de boekwinkelketen minimaal vijftien linten doorknippen.

De nieuwe Bruna staat aan het Buikslotermeerplein op een centraal punt van het winkelcentrum, naast een Media Markt. In Boven 't IJ was nog geen Bruna aanwezig. "We hebben bij de opening veel positieve reacties gekregen", zegt Anke Munschke, bedrijfsleider van het filiaal. "Veel klanten gaven aan dat zij een winkel als Bruna hier al hadden gemist."

De opening van het filiaal in Amsterdam-Noord past binnen de expansiestrategie van Bruna. De Nederlandse boekwinkelketen wil de komende jaren groeien van 370 naar 500 winkels. De expansiestrategie wordt gerealiseerd door het overnemen van zelfstandige boekhandels en het aanhuren van nieuwe locaties. Bruna opent winkels in verzorgingsgebieden vanaf circa 10.000 inwoners. "Bruna is een formule die het vooral moet hebben van traffic. De winkels liggen op goede posities in bijvoorbeeld winkelcentra of dorpskernen, liefst in de buurt van bijvoorbeeld een supermarkt die veel aanloop genereert", zegt Steven van Wijk, directeur operations bij Bruna.

Vorig jaar investeerde Bruna in de expansiestrategie door het aannemen van een expansiemanager. Dit jaar wordt de staf uitgebreid met een acquisiteur. Dit levert nu al resultaten op. Als gevolg van de expansie is de omzet van Bruna het laatste jaar flink toegenomen. "Juist in deze tijden van crisis ontstaat ruimte op de markt, het huuraanbod neemt toe, huurprijzen normaliseren en panden en bedrijven van concurrenten komen beschikbaar voor overname. Bruna speelt daar alert op in", verklaart Van Wijk. "De markt voor boeken en tijdschriften groeit nauwelijks. Bruna groeit sneller dan de markt, maar vooral door schaalvergroting kan Bruna nog substantieel groeien."