S.A.G. Solarstrom AG ontvangt herfinanciering voor Orosolar GmbH & Co. KG ter hoogte van 24,1 miljoen EUR 02/07/2009 18:44

PR Newswire

FREIBURG, Duitsland, July 2 /PRNewswire/ --

- Nieuwe externe financiering van het Orosolar-fonds sneller dan oorspronkelijk verwacht afgehandeld


- Orosolar omvat zonnestroominstallaties in Wolfsburg (Duitsland) en Spaanse installaties in Morón de la Frontera, Albacete, Espejo en Jumilla


- S.A.G. Solarstrom houdt ook in het vervolg 37,07 % van het lucratieve fonds

S.A.G. Solarstrom AG (WKN: 702 100, ISIN: DE0007021008), Freiburg, ontvangt naar aanleiding van de thans ondertekende nieuwe externe financiering van Orosolar GmbH & Co. KG ter hoogte van in totaal 24,1 miljoen EUR een stroom aan liquide middelen ter hoogte van 22,6 miljoen EUR; 1,5 miljoen EUR van het externe financieringsvolume blijft als
liquiditeitsreserve waarover rente moet worden betaald in Orosolar. Het voor particuliere beleggers geconcipieerde Orosolar-fonds bevat, behalve de 1,1 MWp-installatie dakoppervlak op de Volkswagen-fabriekshallen in Wolfsburg (Duitsland), de 2,2 MWp-installatie in het open veld in Morón (Spanje) alsmede eveneens in Spanje gelegen installaties in het open veld in Albacete, Espejo (Córdoba) en Jumilla (Murcia).

Tot dusverre werd het fonds gefinancierd door middel van een door S.A.G. Solarstrom AG aan Orosolar GmbH & Co. KG toegekend krediet. Met de externe financiering die sneller dan oorspronkelijk verwacht plaatsvond en die tot stand kwam met 3,4 miljoen EUR door de Deutsche Kreditbank AG en met 20,7 miljoen EUR door de Triodos Bank NV, Zeist (Nederland), zijn de groeimogelijkheden van S.A.G. Solarstrom AG duidelijk verbeterd. "De door ons kwalitatief hoogwaardige en zeer winstgevende, geplande en gebouwde projecten hebben ook de banken overtuigd die het project financieren. Geen enkele andere bank zou dit onderwerp in deze tijd zo professioneel hebben afgehandeld, zoals dat met de Triodos Bank en de Deutsche Kreditbank AG mogelijk was", aldus Christoph Koch, financieel directeur van S.A.G. Solarstrom AG.

Ook de banken die het project financieren, beoordeelden de afhandeling positief. "Wij maken bij onze financieringen op het gebied van fotovoltaiek bewust gebruik van kwalitatief hoogwaardige installaties, want met name in Spanje hebben in het verleden niet alle voltooide projecten aan de verwachtingen kunnen beantwoorden. S.A.G. Solarstrom AG heeft ons met hun concept en de op hoge kwaliteit gebaseerde realisatie blijvend overtuigd!", stelde Martín Guiñazù, directeur van de Afdeling voor ondernemingen en institutionele klanten van de Triodos Bank NV, filiaal in Spanië.

Met de financiering tevreden toonde zich ook dr. Karl Kuhlmann, bestuursvoorzitter van S.A.G. Solarstrom AG: "Daarmee hebben wij een belangrijke mijlpaal voor de voor 2009 geplande sterke groei eerder dan verwacht bereikt - wij gaan nog steeds uit van een omzetvolume van 125 miljoen EUR tot 140 miljoen EUR en van een EBIT met een marge van 5 miljoen EUR tot 8 miljoen EUR."

Over S.A.G. Solarstrom AG

S.A.G. Solarstrom AG (WKN: 702 100, ISIN: DE0007021008), Freiburg, is een fabrikantonafhankelijke aanbieder van individueel voor de klant geconfigureerde, kwalitatief hoogwaardige fotovoltaïsche installaties. De bedrijfsgroep bouwt nationaal en internationaal efficiënte installaties in alle afmetingen. Met eigen installaties produceert het bedrijf duurzaam stroom uit zonne-energie.

Tot het prestatieportfolio van S.A.G. Solarstrom AG behoren bovendien diensten rond de gehele levenscyclus van fotovoltaïsche installaties, waaronder energie- en weergegevensmanagement, opbrengstrapporten, onderhoud op afstand en service evenals verzekering en financiering. Het concern biedt daarmee een uitgebreide waardetoevoegende keten op het gebied van de fotovoltaiek van het opbrengstrapport via planning, bouw, gebruik, bewaking tot en met optimalisatie, repowering of sloop.

De onderneming werd in 1998 opgericht en behoort tot de pioniers in de zonne-energiebranche. Ongeveer 125 specialisten werken op de vier locaties in Duitsland evenals de dochtermaatschappijen in Italië, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland.

S.A.G. Solarstrom AG is op de vrije markt volgens het reglement M:access genoteerd aan de beurs van München.

Meer informatie: http://www.solarstromag.com

S.A.G. Solarstrom AG
Sasbacher Strasse 5
79111 Freiburg

Investor Relations
Veit-Gunnar Schüttrumpf
Tel: +49(0)761-4770-368
E-mail: ir@solarstromag.com

Public Relations
Jutta Lorberg
Tel: +49(0)761-4770-311
E-mail: presse@solarstromag.com
S.A.G. Solarstrom AG, Sasbacher Strasse 5, 79111 Freiburg, Investor Relations, Veit-Gunnar Schüttrumpf, Tel: +49(0)761-4770-368, E-mail: ir@solarstromag.com; Public Relations, Jutta Lorberg, Tel: +49(0)761-4770-311, E-mail: presse@solarstromag.com






-