MTNL

Amsterdam 29 juni, 2009

PERSBERICHT

Keti Koti 'nationale feestdag' bij MTNL

MTNL geeft haar werknemers de kans om Keti Koti (1 juli) te vieren zonder dat zij daarvoor een aparte vrije dag moeten opnemen. MTNL is het eerste mediabedrijf dat zich flexibel opstelt tegenover deze culturele feestdag. In de toekomst mogen MTNL werknemers ook feest- of herdenkingsdagen als Divali, Suikerfeest en Jom Kipoer omruilen met een christelijke feestdag. Bart Römer: '... met dit besluit maken we een gebaar naar onze werknemers. Zo kunnen zij hun eigen religieuze feest of herdenking vieren zonder dat het hun een aparte vrije dag kost…’

MTNL heeft voor het overgrote deel werknemers in dienst met een andere etnische of culturele achtergrond. Daarom vindt hoofdredacteur Bart Römer het belangrijk om zijn medewerkers op deze wijze te ondersteunen. Het werken in een mediabedrijf is volgens hem prima geschikt om flexibele feestdagen te hanteren, omdat het centrale werkproces deze ruimte eenvoudig toelaat. 'Internet gaat niet dicht. En je kunt bijvoorbeeld altijd research doen voor een onderwerp of de administratie, als andere collega's er niet zijn.' Keti Koti is een begrip onder alle Surinamers en de meeste Antillianen in Nederland. Letterlijk betekent het 'Het verbreken van de ketenen'. Het symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Voor hen is dit een belangrijke feestdag. Die is zo essentieel dat het niet meer dan beschaafd is om hen de ruimte te geven hun beleving te vieren.

MTNL staat voor journalistieke televisie vanuit een intercultureel perspectief, dat zijn wortels vindt in het Nieuwe Nederland. Niet de problemen, vraagstukken en onderwerpen zijn uniek, maar wel de wijze waarop MTNL daar tegen aan kijkt en mee omgaat.

EINDE PERSBERICHT



MTNL