FNV Bondgenoten: Vlees- en pluimveewerknemers voeren actie bij parlementaire
barbecue
Met een actie bij de parlementaire barbecue willen werknemers uit de
vlees- en pluimveesector hun onvrede uitten over de problemen rondom
hun cao's.
John Klijn, bestuurder FNV Bondgenoten: "Het zijn de werknemers in de
slachterijen die er voor zorgen dat het vlees en de kip op die
barbecues kan liggen. En terwijl de parlementariƫrs genieten van hun
barbecue, hebben de werknemers nog steeds belabberde
arbeidsvoorwaarden."
Op het Plein in Den Haag komen enkele honderden werknemers uit diverse
vlees- en pluimveebedrijven bij elkaar. Zij zullen de bezoekers van de
barbecue met pamfletten informeren over hun cao-problemen. Klijn: "De
vleesindustrie zet zichzelf jaarlijks bij die barbecue in een mooi
daglicht, maar zo mooi is het allemaal niet. Een groot deel van de
werknemers verdient minder dan 10 euro per uur en heeft geen vast
dienstverband."
De werknemers vertrekken 's ochtends met bussen vanaf hun bedrijven
naar Den Haag. De actie duurt van 11.00 tot 13.30 uur. Henk van der
Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten woont de actie bij en zal de
werknemers een hart onder de riem steken.
FNV Bondgenoten