FloraHolland


Verkoop Rijnsburgse kopersbankjes ten bate van Ride for the roses

RIJNSBURG 1 juli 2009 (persbericht)- Klanten van FloraHolland Rijnsburg hebben 29 juni jl. een oude kopersbank uit de mijnzaal kunnen kopen. In het kader van het project reconstructie mijnzaal zijn deze bankjes eind juni allemaal vervangen door nieuwe exemplaren. De opbrengst van deze verkoop is geschonken aan de Ride for the roses.

Deze actie is een van de activiteiten die het Pre Ride-team van FloraHolland Rijnsburg onderneemt om geld in te zamelen voor dit goede doel. Inmiddels staat de teller op 16.000 euro. Naast activiteiten als shirtsponsoring organiseren twee teamleden special Ride for the roses acties in hun bloemenwinkels en met hun medewerkers. Daarnaast heeft het Pre ride-team aansluiting gevonden bij het Rijnsburgs Bloemencorso. Dit is een uitstekende gelegenheid om de naamsbekendheid van de Ride for the roses te vergroten. Op de avond voor het corso wordt een kunstwerk geveild van een kunstenares uit de Duin- en Bollenstreek. Dat de Pre Ride enorm leeft in deze regio blijkt ook uit het feit dat de motorbegeleiders van het team uit eigen geledingen komen.

Pre Ride for the Roses
Zaterdag 29 augustus a.s. organiseert de sierteeltsector voor de achtste keer de Pre Ride for the Roses. Deze wielertocht vindt traditioneel één dag voor de officiële Ride for the Roses plaats. Het Pre Ride-team van FloraHolland Rijnsburg bestaat uit 30 personen: kopers, kwekers, veilingmedewerkers en andere betrokkenen uit de regio en de tuinbouw. Doel van de tocht is geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds kankerbestrijding. Dit jaar wordt het geld besteed aan onderzoek door het Medisch Centrum Radboud in Nijmegen naar de opsporing en behandeling van prostaatkanker. Meer informatie over de Ride for the Roses is te vinden op www.ridefortheroses.nl