Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 30-06-2009

Diefstal fietsen

UTRECHT De politie heeft maandag 29 juni drie verdachten van fietsendiefstal aangehouden.

Omstreeks 21.10 uur meldde een getuige dat er fietsen werden gestolen bij NS Station Terwijde. De politie nam poolshoogte en trof op t Zand / Krouweldijk drie mannen aan die aan het opgegeven signalement voldeden. De mannen uit Utrecht, twee van 20 en één van 22 jaar oud, zijn aangehouden. Bij een van de 20-jarige verdachten troffen agenten een loper aan van een fietsslot. De twee fietsen waarop de mannen reden, zijn in besslag genomen voor onderzoek.

Vernieling

UTRECHT - Op de Oude Vleutenseweg heeft de politie maandag 29 juni drie verdachten aangehouden voor het vernielen van een betaalautomaat. Omstreeks 20.50 uur kreeg de politie de melding dat de jongens een betaalautomaat hadden vernield. Agenten gingen ter plaatse en troffen de jongens uit Utrecht, van 14, 17 en 18 jaar oud, aan bij een bushokje aan de Verlengde Vleutenseweg. De agenten constateerden ook dat de betaalautomaat vermoedelijk met stenen was bekogeld en dat er tegenaan was geplast. De jongens zijn aangehouden. De minderjarige verdachten gaan in overleg met hun ouders naar Bureau Halt. Ook zal de schade worden vergoed.

Vechtpartij

UTRECHT Maandag 29 juni omstreeks 15.20 uur kreeg de politie de melding dat op het Idenburghof twee partijen met elkaar op de vuist waren gegaan. Agenten kwamen ter plaatse. Buurtbewoners hadden de vechtersbazen op dat moment al uit elkaar gehaald en de politie hoorde het verhaal aan. Vier mannen uit Utrecht, van 17, twee van 19 en één van 20 jaar oud, waren door onbekende reden met elkaar op de vuist geraakt. Twee van hen, een van 19 en 20 jaar oud, werden aangehouden omdat ze de vermoedelijke aanstichters zijn en omdat ze mogelijk wapens hebben gebruikt. Ze zijn in verzekering gesteld.

Gewapende overval

UTRECHT Een kapper aan de Amsterdamsestraatweg is maandag 29 juni overvallen door twee mannen.

Omstreeks 14.35 uur kreeg de politie de melding dat twee jongemannen een kapper (in de omgeving van het viaduct) waren binnengelopen en met een wapen het aanwezige personeel en een klant hadden bedreigd. Na hun daad vluchtte het tweetal weg in de richting van de Blokstraat. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de verdachten, maar ze zijn niet meer aangetroffen.

Signalementen; verdachte 1: man met licht getinte huidskleur, van ongeveer 27/28 jaar oud, lengte ongeveer 1.75 meter, dunne lippen, ongeschoren gezicht, mollig stevig postuur, droeg een witte pet, sprak met Marokkaans accent.

Verdachte 2: man met licht getinte huidskleur, van ongeveer 24/25 jaar oud, lengte ongeveer 1.85 meter, slank/normaal postuur, droeg wit T-shirt.

De politie onderzoekt de overval en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van het district Utrecht noord, op tel: 0900-8844.

Insluiper aangehouden

UTRECHT Een insluiper die dinsdagmorgen 30 juni zijn slag sloeg op de Esdoornstraat, is aangehouden. Omstreeks 05.30 uur betrapte een bewoonster van de Esdoornstraat een inbreker in haar huis. Ze verjoeg de man en schakelde snel de politie in. Agenten zagen een automobilist in de omgeving rijden en hij voldeed aan het door de bewoonster opgegeven signalement. De man ging er vandoor en de politie zette de achtervolging in. Op de Duifstaat stond de auto zonder verdachte geparkeerd. Na een korte zoektocht vonden agenten de 38-jarige verdachte uit Utrecht. Hij is aangehouden en ingesloten. Bij de fouillering troffen agenten een kleine hoeveelheid (vermoedelijk) cocaïne aan. Dit is in beslag genomen. De zaak is in onderzoek.